Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onduidelijk of iPhone 6s Plus 2GB aan werkgeheugen krijgt

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2015, 9:43 CategorieiPhone

Op dit momenten circuleren er twee benchmark entries rond van de onaangekondigde iPhone 6s Plus, waardoor er wat onduidelijkheid ontstaat over hoeveel werkgeheugen de nieuwste Apple-phablet zou gaan krijgen.

iPhone 6s Plus: 1 of 2GB aan werkgeheugen?

Helemaal in januari was er het gerucht dat de iPhone 6s Plus, de volgende iteratie van de iPhone-phablet, 2GB aan werkgeheugen zou meekrijgen, wat dubbel zou veel zou moeten zijn als de iPhone 6 Plus momenteel bij zich draagt. Het gerucht kreeg meer gewicht door het feit dat de Apple iPad Air 2 ook 2GB aan werkgeheugen had gekregen, maar er nu zomaar van uitgaan dat Apple dezelfde trend voortzet voor zijn iPhone-lijn, lijkt een beetje ver gegrepen. Een nieuwe benchmark entry laat namelijk 1GB aan werkgeheugen zien.

Dat blijkt althans uit informatie van een ontwikkelaar, die claimt bij Apple te werken, en een database-invulling bij Geekbench 3, waar te lezen is dat de iPhone 6s Plus dus 1GB aan werkgeheugen gaat krijgen. Verder blijkt uit de data dat we hier te maken hebben met het iPhone 8,2-model (iPhone 6s Plus), dat er een Apple A9-processor aanwezig is (geklokt op 2GHz) en dat de hardware wordt voorzien van iOS 9. Het heeft er dus alle schijn van dat dit klopt, omdat de rest van de informatie overeen komt wat we elders al hebben gehoord.

Maar dan moeten we de data uit een benchmark uit maart niet vergeten. Ook hier ging het om een iPhone 8,2, die wordt aangedreven door een ri-core 1.5GHz-cpu met 2GB aan werkgeheugen. Er is dus nogal wat verwarring over hoeveel werkgeheugen de nieuwe iPhone krijgt. Ter vergelijking: Android stapt langzaamaan over op de nieuwe norm als het om werkgeheugen gaat: sommige smartphones en tablets krijgen namelijk 4GB aan werkgeheugen. Een vergelijking is niet altijd eerlijk: iOS is namelijk geoptimaliseerd voor 1/2GB RAM.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.