Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook LG brengt maandelijks updates uit voor Android

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2015, 11:36 CategorieAndroid

LG heeft bekendgemaakt ook maandelijks beveiligingsupdates vrij te geven voor Android, net zoals Samsung en Google hebben aangekondigd. De fabrikant doet dit om dezelfde reden: de Stagefright-exploitatie, waar 95 procent van de Android-apparaten last van heeft.

LG brengt maandelijks beveiligingsupdates uit

De Stagefright-exploitatie is zowel het slechtste als het beste dat Android ooit is overkomen. Stagefright pakt ongeveer 95 procent van de Android-apparaten en kan mensen van buitenaf controle geven over je Android-smartphone of -tablet. Daarom is het goed om te weten dat LG zich nu naast Samsung en Google heeft geschaard om ervoor te zorgen dat er maandelijks nieuwe updates worden vrijgegeven voor Android. Op die manier hoopt ook deze fabrikant ervoor te zorgen dat zijn eigen toestellen veel veiliger worden.

Google en Samsung hebben bekendgemaakt dat er dus updates naar hun Android-apparaten komen (al kon Samsung niet aangeven welke precies, terwijl Google al bekendmaakte dat de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 en Nexus Player mogen rekenen op updates) en LG doet nu hetzelfde, al is nog niet helemaal duidelijk om welke apparaten het gaat en wanneer we de updates mogen verwachten.

LG will be providing security updates on a monthly basis which carriers will then be able to make available to customers immediately. We believe these important steps will demonstrate to LG customers that security is our highest priority.

Het is in elk geval goed om te weten dat nu al drie grote Android-fabrikanten er bovenop zitten als het om extra beveiligingsupdates gaat. Nu nog hopen dat bedrijven als Sony, Motorola, HTC, OnePlus en meer zich melden met het plan voor frequente updates en dan zijn we helemaal tevreden. Want ondertussen is Android nog steeds een open platform waar flink misbruik van gemaakt kan worden. En meestal is het zo dat wanneer één toestel of apparaat ergens vatbaar voor is, bijna alle toestellen datzelfde probleem gaan tegenkomen.

  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.