Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Motorola patcht toestellen met Stagefright-exploitatie

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2015, 10:44 CategorieAndroid

Motorola heeft bekendgemaakt ook toestellen met de Stagefright-exploitatie te gaan patchen, waaronder enkele phablets van het bedrijf, zoals de onlangs aangekondigde apparaten Motorola Moto X Style en de Motorola Moto X Play.

Stagefright-exploitatie: ook Motorola patcht toestellen (vanaf 2013)

Google, Samsung en LG hebben de plannen al naar buiten gebracht met betrekking tot de Stagefright-exploitatie en nu heeft ook Motorola van zich laten horen. De Stagefright-exploitatie tast ongeveer 95 procent van alle Android-apparaten aan en kan de totale controle geven aan een kwaadwillende van buitenaf, met een simpel MMS-bericht of zelfs video’s die automatisch worden afgespeeld op sociale netwerken. Gebruik je dus bijvoorbeeld de Twitter- of Facebook-apps, zet ‘automatisch afspelen’ dan af onder instellingen.

Google had al laten weten alle Nexus-apparaten, vanaf de Nexus 4 tot aan de Nexus Player en alles er tussenin, maandelijks te gaan patchen vanaf nu, terwijl Samsung en LG hebben aangegeven datzelfde te willen gaan doen, alleen weten we nog niet vanaf wanneer precies en welke toestellen daarvoor in aanmerking komen. Helaas is het niet zo dat alle Android-apparaten van updates worden voorzien, omdat sommige gewoonweg te oud zijn. Motorola heeft nu laten weten welke toestellen binnenkort voorzien worden van een patch.

 • Moto X Style (gepatcht vanaf lancering)
 • Moto X Play (gepatcht vanaf lancering)
 • Moto X (1st Gen, 2nd Gen)
 • Moto X Pro
 • Moto Maxx/Turbo
 • Moto G (1st Gen, 2nd Gen, 3rd Gen)
 • Moto G with 4G LTE (1st Gen, 2nd Gen)
 • Moto E (1st Gen, 2nd Gen)
 • Moto E with 4G LTE (2nd Gen)
 • DROID Turbo
 • DROID Ultra/Mini/Maxx

Nu zien we hierboven natuurlijk veel smartphones staan, maar ook een aantal phablets (die nog moeten worden uitgebracht). Desondanks merken we dat er ook een aantal bezoekers op Tablets Magazine komen met vragen over smartphones en daarom geven we graag deze informatie mee. Mocht je dus één van de bovenstaande smartphones hebben, dan kun je dus rekenen op support van Motorola met betrekking tot de Stagefright-exploitatie. De updates kunnen na 10 augustus 2015 verschijnen – wanneer precies is nog onduidelijk.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.