Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic lanceert explosiebestendige ATEX-versies van FZ-X1 en FZ-E1 tablets

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2015, 14:29 CategorieAndroid

Panasonic lanceerde afgelopen dinsdag de ATEX-gecertificeerde versies van de FZ-E1 en FZ-X1 5-inch handheld tablets. De robuuste handheld tablets zijn speciaal bedoeld voor professionals in sectoren als de olie- en gaswinning, de mijnbouw en de (petro)chemische en farmaceutische industrie. De beide ATEX-modellen zijn een aanvulling op de Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX 10,1-inch tablet, die vorig jaar al gelanceerd werd.

De Panasonic Toughpad FZ-E1 ATEX en FZ-X1 ATEX tablets combineren de voordelen van handhelds, tablets en smartphones en zijn gecertificeerd voor gebruik in Zone 2 omgevingen. Zone 2 is de aanduiding voor bovengrondse ruimtes waar gas of stof incidenteel aanwezig kunnen zijn. De ATEX-gecertificeerde tablets zijn onder meer uitgerust met een leren hoes en een antistatische schermfolie. Daarnaast beschikken de toestellen over een ingebouwde 1D/2D-barcodelezer. Dankzij de gele schermrand op het toestel kunnen gebruikers de ATEX-gecertificeerde modellen onderscheiden van de standaardmodellen.

Panasonic-FZ-E1 en FZ-X1-1

De tablet kan gebruikt worden om ter plekke gegevens voor rapportages in te voeren of handleidingen te raadplegen, te e-mailen en veilig te bellen. De barcodelezer kan worden ingezet voor inventarisatie en productregistratie, terwijl de ingebouwde camera’s (8 megapixel aan de achterkant en 1,3 megapixel aan de voorkant) geschikt zijn om risico- of noodsituaties op foto of video vast te leggen.

De Toughpad FZ-E1 ATEX (Windows Embedded 8.1 Handheld update 2) en FZ-X1 ATEX (Android 4.2.2) beschikken over een Qualcomm Snapdragon quadcore-processor, 2 GB RAM en 32 GB flash-opslag. Verder beschikken de toestellen over een capacitief HD antireflectiescherm met ten finger Multi Touch dat ook bediend kan worden met handschoenen en in zware regen. Het scherm is ook leesbaar bij direct zonlicht. De FZ-E1 ATEX en FZ-X1 ATEX zijn stof- en spatwaterdicht conform IP54; werken bij temperaturen van -20 °C tot +40 °C en zijn bestand tegen een val van 1 meter hoogte.

De FZ-E1 ATEX en FZ-X1 ATEX beschikken over 4G LTE/3G verbindingen en hebben beide een ingebouwde Micro USB-poort, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC (Near Field Communication), standalone GPS en Bluetooth v4.0 (klasse 1). De geïntegreerde GPS levert een nauwkeurige positiebepaling, met een nauwkeurigheid tussen de 2 en 4 meter. Om duidelijke telefoongesprekken te garanderen – ook bij achtergrondlawaai van industriële installaties en werkzaamheden – zijn de apparaten voorzien van drie microfoons met ruisonderdrukking en twee luidsprekers aan de voorkant, goed voor een maximumvolume van 100 dB, waardoor men ook op zeer luidruchtige locaties goed verstaanbaar is.

Panasonic-FZ-E1 en FZ-X1-2

Met een accu die tot 14 uur onafgebroken kan functioneren, zijn de Toughpad FZ-E1 en Toughpad FZ-X1 ontworpen om te zorgen voor een maximale productiviteit van medewerkers. Dankzij een snellaadfunctie kan de accu in ongeveer 1 uur voor 50% en in ongeveer 3 uur helemaal worden opgeladen. Met de hot-swap-functie kan bovendien de accu verwisseld worden zonder het apparaat uit te schakelen.

De Panasonic Toughpad FZ-X1 ATEX (Android-versie) en de Panasonic Toughpad FZ-E1 ATEX (Windows Embedded 8.1 Handheld-versie) zijn verkrijgbaar vanaf eind september 2015.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.