Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Prototype van Huawei Nexus te zien in gelekte video’

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2015, 15:16 CategorieAndroid

Één van de twee nieuwe Nexus-smartphones is te zien in een gelekte video. Het zou gaan om het model van Huawei.

Huawei Nexus

We schreven al eerder over de geruchten dat er dit jaar twee Nexus smartphones uit gaan komen, een high-end model van Huawei en een goedkoper model van LG. De Nexus smartphone van LG zou de opvolger zijn van de populaire Nexus 5, de smartphone die twee jaar geleden uitkwam. Nu een groot deel van de markt uit phablets bestaat is het aantal high-end smartphones met een relatief klein schermformaat beperkt, en zou de kleinere Nexus van LG dan ook een uitkomst zijn voor velen.

Het meeste weten we echter over de Nexus van Huawei. Onlangs verscheen het gerucht dat de onaangekondigde Huawei Nexus-phablet een Snapdragon 820-processor zou krijgen, toen ook enkele andere specs voor het mogelijk te verschijnen apparaat online verschenen. De bron van dat lek was Twitteraar en bekend lekker @evleaks, die doorgaans wel betrouwbare bronnen heeft als het om dit soort lekken gaat. Maar volgens een Chinese analist zit @evleaks er dit keer toch echt naast en kan het haast niet zo zijn dat de Google/Huawei Nexus een Snapdragon 820-processor krijgt. In dit nieuwsbericht kun je lezen waarom.

Vanochtend postte het relatief betrouwbare Twitter-account @onleaks, beheerd door Steve Hemmerstoffer, een video van een prototype van de Huawei Nexus. De telefoon komt qua ontwerp overeen met de Huawei Mate 8, waarvan Hemmerstoffer eerder deze week ook al een video plaatste. Die overeenkomst bevestigt de eerdere geruchten dat de Huawei Nexus gebaseerd zou zijn op de Mate 8, waardoor de kans groot is dat we hier echt te maken hebben met een nieuw Android vlaggenschip, al helemaal gezien de goede reputatie van Hemmerstoffer. De Huawei Nexus in de video heeft een fingerprint-scanner op de achterkant en een matte finish. Dat de nieuwe swmartphone een fingerprint-scanner zou krijgen is logisch: Android M ondersteunt fingerprint-scanners, en het zou dan ook een logische stap voor Google zijn om dat te implementeren in hun nieuwste smartphones.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.