Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Qualcomm onthult Snapdragon 820 op 11 augustus’

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2015, 10:23 CategorieHardware

Volgens een nieuw gerucht zal Qualcomm de technische specificaties van de Snapdragon 820 gaan onthullen tijdens een event op 11 augustus. Het bedrijf zou namelijk een evenement hebben gepland in Las Vegas, aldus het gerucht uit China.

Gerucht: binnenkort meer info over Snapdragon 820

Volgens een gerucht, afkomstig uit China, zal fabrikant Qualcomm op 11 augustus 2015 de technische specs vrijgegeven van de aankomende Snapdragon 820 tijdens een evenement in Las Vegas. Het is inmiddels geen geheim meer dat de Snapdragon 810 toch oververhittingsproblemen heeft, aangezien het heel wat smartphones heeft aangetast, zoals de HTC One M9 de Sony Xperia Z3+. De problemen hebben er zelfs (mede) voor gezorgd dat Qualcomm noodgedwongen vijftien procent van het personeel moest loslaten.

Er staat dus veel op het spel voor Qualcomm, dat moet scoren met de volgende high-end chipset. Officieel is de Qualcomm Snapdragon 820 al in maart aangekondigd, maar toen werd enkel naar buiten gebracht dat de chip een custom 64-bit cpu-core genaamd Kyro krijgt. Er zijn dus nog een hoop specificaties die vrijgegeven moeten worden. Ook zijn we natuurlijk benieuwd naar wat de nieuwe System on a Chip ons gaat brengen qua performance en meer en hopelijk krijgen we dat allemaal te zien tijdens dat evenement.

Natuurlijk zijn er al wel geruchten ontstaan over de specs van de chip. Zo zou de Snapdragon 820 worden voorzien van een dual-cluster quadcore-cpu, met twee kernen die zijn geklokt op 1,7GHz en twee kernen die iets hoger geklokt zouden zijn, mogelijk op 2,2GHz. Ook zou de Snapdragon 820 samenwerken met de Adreno 530-gpu, geklokt op 650MHz, en ondersteuning moeten aanbieden voor LPDDR4-werkgeheugen. Maar de echte vraag van dit moment is of Qualcomm erin is geslaagd de oververhittingsproblemen op te lossen.

Update: Er zijn inmiddels wat slides opgedoken waarin specificaties van de chip vermeld worden. Zo zouden we mogelijk te maken hebben met een quadcore-processor, in plaats van een octacore-processor. Qualcomm laat de chip maken op een 14nm-FinFet-procedé, terwijl de eigen microarchitectuur een prestatieverbetering van 35 procent moet verzorgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.