Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Qualcomm Snapdragon 820 is 35 procent sneller’

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2015, 15:01 CategorieHardware

Er zijn geruchten verschenen over de onaangekondigde, maar aankomende Qualcomm Snapdragon 820-processor die snel wordt aangekondigd. Als we eerdere geruchten mogen geloven, dan kondigt Qualcomm de Snapdragon 820 aan op 11 augustus.

Gerucht: Qualcomm Snapdragon 820 is 35 procent sneller

Over de Qualcomm Snapdragon 820 bestaan momenteel meer geruchten dan feiten. Zo zou Qualcomm van plan zijn om op 11 augustus 2015 een evenement te organiseren waar het bedrijf de technische specificaties zal bekendmaken van de Snapdragon 810-opvolger. Deze week duiken er echter al details op afkomstig uit China, alwaar een analist claimt informatie te hebben over de aankomende 64 bit-processor. Zo zou de Snapdragon 820 zijn ontworpen voor high-end smartphones en tablets, aldus de analist.

De Qualcomm Snapdragon zou een Hydra-cpu meekrijgen, waardoor de processor zo’n 35 procent sneller zal zijn dan de Snapdragon 810. Daarnaast zou de processor worden voorzien van een Adreno 530-gpu, die veertig procent meer aan grafische kracht te bieden heeft (wat bijvoorbeeld goed is voor gaming). Daarnaast wordt verwacht dat de Snapdragon 820 geklokt wordt op 3.0GHz. Qualcomm laat de chip maken op een 14nm-FinFet-procedé, in plaats van met de oudere 20nm-methode zoals met de 810 het geval is.

Vooral dat laatste moet voor veel verbetering zorgen, aangezien de Snapdragon 820 niet alleen sneller zal zijn, maar ook een stuk cooler kan blijven in dat proces. Hoewel Qualcomm zelf de oververhittingsproblemen onderschat, zijn er toch aardig wat toestellen die geen goede verkoopcijfers wisten om te zetten, vanwege die problemen. Als laatste wordt er gesproken over een lage energiemodus zodat een apparaat met de 820 onder de motorkap altijd gebruikt kan worden in noodsituaties. 11 augustus horen we er mogelijk meer over.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.