Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm Snapdragon 820 officieel aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2015, 14:55 CategorieHardware

Qualcomm heeft officieel de Qualcomm Snapdragon 820-processor aangekondigd tijdens een presentatie op het SIGGRAPH 2015-evenement. De chip zal veertig procent krachtiger zijn dan zijn voorganger, terwijl het tegelijkertijd veertig procent minder energie verbruikt.

Dit is de Qualcomm Snapdragon 820

Blijkt het dus toch te kloppen dat Qualcomm de Snapdragon 820-processor tijdens SIGGRAPH 2015 aankondigt, ondanks het feit dat het bedrijf eerder claimde van niet. Toegegeven, het is niet een groot, losstaand evenement waar over werd gesproken, maar het desondanks een leuke verrassing. De fabrikant heeft nog niet alle ins en outs bekendgemaakt over de 820, maar al wel vast laten weten dat de chip veertig procent krachtiger en veertig procent energiezuiniger is dan zijn voorganger, de Qualcomm Snapdragon 810.

De Qualcomm Snapdragon 820 zal samenwerken met de Adreno 530-gpu en daardoor is de chip krachtiger en zuiniger. Dat de 820 deze verbeterde eigenschappen heeft, heeft waarschijnlijk te maken met het 14nm of 16nm FinFET-productieproces, waardoor die op gelijke hoogte zal staan als Samsungs Exynos 7420. De processor blijft compatibel met OpenGL ES 3.1 en Android Expansion Pack, maar biedt ook ondersteuning aan voor OpenGL ES 3.2 op sommige platformen; dat betekent dat Vulkan API ook zal worden ondersteund.

Met de Vulkan API kunnen mooie 3D-beelden worden gerenderd met lagere cpu-waardes en kunnen betere cpu’s beter gemanaged worden, wat voor zowel een ontwikkelaar als consument uiteindelijk een voordeel is, ongeacht het apparaat in je handen. De Snapdragon 820 biedt ook support voor 4K-video’s in 60fps en 4K-video’s in 30fps wanneer dat beeld niet direct verbonden is aan de hardware. Daarnaast gaan de camera’s er ook op vooruit en wordt een resolutie van 25 megapixels ondersteund, evenals video’s van 30fps in volle resolutie.

Verder zijn camera’s in staat minder ruis te weergeven op je digitale foto’s en biedt de 820 meer opties met betrekking tot kleurencorrecties en kleurreproductie. Daarnaast is er support voor het gebruik van meerdere camera’s tegelijk, waardoor de deur openstaat voor foto’s maken met een gesimuleerde optische zoomfunctie, in plaats van de digitale zoom (wat vaak meer een cropfunctie is). De eerste apparaten met de Qualcomm Snapdragon 820 worden in de eerste helft van 2016 verwachten, aldus de fabrikant.

Dat zou dus indirect betekenen dat de nieuwe Nexus-toestellen die aan het einde van dit jaar zouden moeten verschijnen (volgens de geruchten) geen Snapdragon 820-processor onder de motorkap hebben, tenzij Google ervoor kiest de smartphone en phablet later uit te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.