Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Rollercoaster Tycoon 3 uitgebracht voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2015, 10:56 CategorieApplicaties

De originele ontwikkelaar van Rollercoaster Tycoon 3, Frontier Developments, heeft het derde deel in de serie uitgebracht voor iOS. Rollercoaster Tycoon 3 voor iOS wordt nu al veel beter ontvangen dan het vierde deel dat vorig jaar uitkwam.

Rollercoaster Tycoon 3: geen in-app-aankopen

Meestal wanneer een developer een iOS-port van een specifiek spel aankondigt, dan zie je dat gamers een beetje huiverig zijn. Zo’n spel wordt dan rijkelijk voorzien van sociale componenten (oftewel: val je vrienden lastig) en / of gigantisch veel in-app-aankopen, waardoor de term ‘gratis’ ineens ver weg lijkt. Maar er zijn ook wel eens ontwikkelaars die het op een goede manier kunnen doen en die ontwikkelaar is vandaag Frontier Developments, de makers van de populaire game Rollercoaster Tycoon 3.

Rollercoaster Tycoon 3 op iOS bevat alle achttien scenario’s als de pc-versie, heeft touchscreen controls en geen in-app-aankopen, aangezien je de game voor een eenmalig bedrag van 4,99 euro te koop is. Je hebt daarvoor wel minimaal iOS 7 of hoger nodig, maar als we de laatste distributiecijfers van het iOS-platform bekijken, dan moet dat voor bijna niemand een probleem zijn. Wat nog wel een probleem kan zijn is dat je bijna 600MB aan vrije schijfruimte dient te hebben – dus mogelijk moet je even wat lokale content verwijderen.

Dat Rollercoaster Tycoon 3 nu goed in de markt wordt gezet als een mobiele game, is opvallend. Rollercoaster Tycoon 4, die vorig jaar in de zomer werd uitgebracht, werd al snel bestempeld als een debacle met al zijn in-app-aankopen, vreselijke graphics en meer. Het is daarom goed en haast verfrissend om te zien dat een ontwikkelaar kijkt naar de geschiedenis van een IP en daarvan leert, zodat de geschiedenis zich in dit geval niet zal herhalen. Daarom kunnen we met een gerust hart meegeven dat je RC3 kunt downloaden.

  • Rollercoaster Tycoon 3
  • Delen:

Reacties

  1. Onbekend
    24 december, 2016 om 15:35

    Is er ook duidelijk waarom het alleen voor ios is of moet het nog uitkomen voor android

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.