Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung en Google beloven verbeterd Android-updatebeleid

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2015, 9:49 CategorieAndroid

Samsung en Google hebben bekendgemaakt dat het updatebeleid voor Android wordt aangepast en frequenter van updates wordt voorzien. Die updates zouden ongeveer ‘eens per maand’ moeten verschijnen en de veiligheid vergroten op smartphones en tablets.

Android-apparaten van Samsung in de toekomst veiliger

De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft op woensdagavond aangekondigd vaker updates voor Android vrij te geven, zodat eventuele lekken in het besturingssysteem tijdig kunnen worden gedicht. Samsung gaat dus meer inzetten op de veiligheid van Android en belooft ongeveer ‘eens per maand’ een update vrij te geven. Hoewel Samsung geen echte reden voor dit besluit heeft gegeven, noemt de fabrikant het ernstige lek Stagefright wel – een lek waar ongeveer 95 procent van de Android-apparaten vatbaar voor zijn.

In het kort: met het Stagefright-lek kan een hacker of kwaadwillende van een afstand een Android-smartphone of -tablet hacken en de controle overnemen. Dat gaat dan via het telefoonnummer, zonder medeweten van de eigenaar van het apparaat. Daarnaast heeft Samsung aangegeven dat het de afgelopen dagen hard heeft gewerkt met partners om ervoor te zorgen dat de Galaxy-apparaten Stagefright-vrij zijn, om het zo maar even te verwoorden, en wil van beveiligingsupdates dus een regelmatig terugkerend proces van maken.

Dong Jin Koh, uitvoerend onderdirecteur en hoofd van Samsung Mobile R&D, heeft er het volgende over gezegd.

With the recent security issues, we have been rethinking the approach to getting security updates to our devices in a timely manner. Because bugs in software are constantly exploited in new ways, developing a fast response process to deliver security patches to our devices is critical in keeping our customers protected. We believe that this new process will vastly improve the security and best mobile experience possible of our devices.

Helaas heeft Samsung nog niet vrijgegeven vanaf wanneer we dit terugkerende proces mogen verwachten, maar verwacht dit wel snel te kunnen doen.

Ook Google heeft bekendgemaakt vaker zijn Nexus-apparaten te voorzien van beveiligingsupdates. Dat gebeurt vanaf deze maand al en het bedrijf belooft de komende drie jaar of achttien maanden (afhankelijk van de releasedatum van het apparaat) maandelijks met nieuwe updates te komen. De Stagefright-patch van Google is nu live voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 en Nexus Player.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S2 8.0
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.