Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab E 9.6 verschijnt in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2015, 11:49 CategorieAndroid

In juni van dit jaar kondigde Samsung in thuisland Korea de Galaxy Tab E aan, een 9.6-inch tablet met weinig indrukwekkende specificaties. Dit model zou niet naar Nederland komen maar is deze week toch opgedoken bij een aantal Nederlandse winkels. De budgettablet heeft een prijs van iets minder dan 200 euro meegekregen.

De Samsung Galaxy Tab E, met het modelnummer SM-T560, heeft een 9,6 inch tft lcd-scherm, met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het apparaat draait niet op Android 5.0 Lollipop, maar in plaats daarvan op het iets oudere Android 4.4 KitKat. Onder de motorkap vinden we een quadcore-processor (een Spreadtrum SC7730SE), geklokt op 1,3GHz. Ook heeft de budgettablet 1,5GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen, evenals een microSD-kaartslot, voor wanneer je extra geheugen nodig hebt.

samsung-galaxy-tab-e-groot

Verder beschikt de tablet over een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel webcam aan de voorzijde, WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, gps voor locatiebepaling en een 5.000mAh accu. Ook is er een usb 2.0-poort aanwezig waarmee de tablet opgeladen kan worden.

De Samsung Galaxy Tab E 9.6 is uit voorraad te koop bij onder meer BCC en Mediamarkt. De prijs ligt op 198 euro. In Nederland wordt vooralsnog alleen de zwarte versie verkocht.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab E 9.6
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.