Samsung laat zien wat Android 6.0 Marshmallow in huis heeft

18 augustus 2015 2 Minuten 4 Reacties
android-6-0-marshmallow-1

Samsung heeft laten weten wat consumenten mogen verwachten van de aankomende upgrade naar het nieuwe Android, Android 6.0 Marshmallow. Hoewel de beschreven functies voor Android in het algemeen geldt, is het toch handig dat het overzichtelijk wordt weergegeven.

Android 6.0 Marshmallow: Samsung toont de mogelijkheden

Op maandagavond Nederlandse tijd heeft Google officieel bekendgemaakt waar die M in Android M toch voor staat: Marshmallow. Ook weten we inmiddels zeker dat we te maken krijgen met Android 6.0 en niet 5.2, ook al zou 5.2 wellicht is logischer zijn geweest – we hebben immers niet te maken met een update met een verschil van Android 4.4 KitKat naar Android 5.0 Lollipop, maar Google weet ongetwijfeld waar het mee bezig is. Onder de motorkap is er in elk geval genoeg veranderd, maar dat is niet alles.

Samsung heeft nu de nieuwe mogelijkheden in een handig overzicht geplaatst. Deze fabrikant zal ongetwijfeld één van de eerste zijn die zijn vlaggenschepen (zowel smartphones als tablets) zal upgraden naar Android M, terwijl Google hopelijk dit keer sneller is dan vorig jaar. Hieronder staan de functies die Samsung in de spotlight heeft gezet.

  • App-toestemmingen: gebruikers zijn nu in staat aan te geven tot welke functies van je Android een app toegang heeft en kunnen per onderdeel aangeven of ze het daarmee eens zijn of niet – het zal in veel gevallen de werking van de app niet aanpassen.
  • Werkgeheugen bijhouden: je kunt nu achterhalen welke apps het meeste van het werkgeheugen vragen.
  • Native ondersteuning voor vingerafdrukscanners: met je vingerafdruk kun je niet alleen de Android ontgrendelen, maar ook aankopen doen in Google Play.
  • Automatische back-up in de cloud: Google Drive slaat alle gegevens, tot 25MB per app, op van een applicatie, zodat je daar direct toegang tot hebt wanneer je van Android wisselt.
  • Batterijbesparing: met de Doze-modus ben je in staat nog meer uit de batterij van je Android te halen, aangezien Doze kan herkennen welke processen minder worden gebruikt en die automatisch uitschakelt wanneer nodig.

Nu zijn dit natuurlijk geen nieuwe functies, aangezien Google dit al bekendmaakte tijdens de I/O-presentatie eerder dit jaar. Desondanks is het toch nog even handig de informatie overzichtelijk in beeld te zien, zodat je weet wat de pilaren van Android 6.0 Marshmallow zijn.

Reacties (4)