Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan 12-inch Windows 10-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2015, 9:35 CategorieWindows

Volgens een nieuw gerucht zou Samsung momenteel werken aan een nieuwe 12 inch-tablet met daarop Windows 10 als besturingssysteem. Dat is heel opvallend, aangezien Samsung de laatste jaren steevast voor Android kiest voor zijn tablets.

Gerucht: Windows 10-tablet van Samsung op komst

Er is een nieuw gerucht, afkomstig uit China, dat claimt dat Samsung op dit moment achter de schermen werkt aan een nieuwe tablet. Normaliter zou dit niet zou heel speciaal zijn, omdat Samsung wel vaker tablets uitbrengt. Maar in dit geval zijn er twee dingen anders: het formaat en het besturingssysteem. Het gerucht spreekt namelijk van een 12 inch-tablet met daarop Windows 10 als besturingssysteem, terwijl Samsung zich juist de laatste jaren concentreert op compacte tablets met daarop Android als operating system.

De 12 inch-Windows 10-tablet zou een schermresolutie van 2560 bij 1600 of 3840 bij 2400 pixels met zich meekrijgen. Onder de motorkap zouden we niet alleen een 14nm Intel Core M-chip aantreffen, maar ook 4GB aan werkgeheugen. Ook zou deze tablet worden voorzien van Samsungs S Pen. De tablet zou 6,2 mm dun zijn en 600 gram wegen. Meer informatie is er niet over het apparaat naar buiten gebracht, maar er wordt al wel flink gespeculeerd: deze Samsung zou het namelijk moeten opnemen tegen de Surface Pro 4.

Als je kijkt naar het formaat van het scherm en het idee dat Samsung een S Pen wil meegeven, dan zou het inderdaad niet vreemd zijn wanneer zou blijken dat deze Samsung het zou opnemen tegen de Surface Pro 4. Waar we overigens nog maar weinig over weten, behalve dat de tablet mogelijk in oktober wordt aangekondigd door Microsoft. Het design van de Pro 4 zou volgens het bedrijf uit Redmond weinig gaan veranderen, zodat iedereen die allerlei accessoires heeft gekocht voor de Surface Pro 3 dat niet nogmaals hoeft te doen voor de Pro 4.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.