Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung werkt mogelijk aan 18,4 inch Android-tablet

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2015, 9:31 CategorieAndroid

Naar verluidt werkt de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung momenteel aan een Android-tablet met een scherm van maar liefst 18,4 inch. De geruchten spreken over projectnaam Tahoe wanneer er over deze tablet gesproken wordt.

Samsung Tahoe: 18,4 inch Android-tablet?

Als je kijkt naar de aankondiging van de Samsung Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5, dan valt op dat de phablet behoorlijk beperkt zijn in hun features. Samsung was altijd wel een bedrijf die niet schroomde het nieuwste van het nieuwste te willen gebruiken voor zijn apparaten of opties te introduceren die niemand gebruikte. Dat neemt echter niet weg dat Samsung nooit meer iets zou willen uitproberen of iets anders ‘nieuws’ wil doen. Neem nou de Tahoe Android-tablet met een scherm van 18,4 inch, aldus de geruchten.

Volgens bronnen die bekend zijn met de plannen, gaat het hier om een tablet met het modelnummer SM-T670. Ondanks het grote scherm, zou Samsung alsnog voor een ‘standaard’ full hd-resolutie hebben gekozen, waardoor je eigenlijk een vrij magere 120 pixels per inch krijgt – dat is nog lager dan de originele iPhone. Voor tv’s zou het geen kwaad kunnen; tablets houd je echter op armafstand, waardoor het beeld behoorlijk korrelig zou kunnen zijn. Maar dat is speculeren op basis van geruchten, dus neem er een korreltje zout bij.

Onder de motorkap zit mogelijk een octacore 64 bit 1,6GHz Exynos 7580-processor, evenals 2GB aan werkgeheugen, 5700 mAh-batterij en 32GB aan intern geheugen, dat uitbreidbaar zou moeten zijn tot 128GB via microSD. Ook zouden er twee camera’s aanwezig zijn: acht megapixels aan de achterkant, 2,1 megapixels aan de voorkant. Wat echter de doelgroep van deze tablet is, is niet bekend. Mogelijk gebruik je deze tablet niet op armlengte, zoals de meeste, maar kun je hem bijvoorbeeld als onderdeel van het klaslokaal gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.