Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sharp maakt scherm voor iPad Pro’

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2015, 9:24 CategorieiPad

Naar verluidt zal Sharp verantwoordelijk zijn voor de productie van de iPad Pro, die Apple mogelijk in september zal gaan aankondigen. Op dit moment bestaan er enkel geruchten over de iPad met het 12,9 inch-scherm, dat bedoeld zou zijn voor de zakelijke markt en studenten.

Gerucht: Sharp produceert scherm iPad Pro

De lucht rondom de iPad Pro begint steeds meer op te klaren met elk gerucht dat we over de grootste iPad zien en horen. Ook vandaag is er een nieuw, onbevestigd verhaal opgedoken over de iPad Pro. Sharp zou namelijk verantwoordelijk zijn voor de productie van dat grote scherm, zo blijkt uit bronnen die werken in de productieketen. Dit meldt althans de Aziatische website DigiTimes, die het in het verleden wel vaker bij het juiste eind had, maar de laatste tijd steeds meer fouten maakt als het op nieuwe producten aankomt.

Hoewel Sharp de productie van het mogelijk 12,9 inch-scherm op zich zou nemen, zien we nog steeds dat het Taiwanese Foxconn voor de rest gaat zorgen. Dat betekent dat Foxconn niet alleen de technologie voor het touchscreen zal leveren, maar zich ook gaat bezighouden met het lamineren van dat scherm en de productie van het apparaat. Volgens DigiTimes zal de productie van de iPad Pro in de herfst moeten beginnen, zodat er aan het einde van 2015 tussen de vier en vijf miljoen exemplaren kunnen worden afgeleverd aan Apple.

Helaas weten we nog niets zeker over de iPad Pro. Eerder deze week kwam de iPad wederom in het nieuws, omdat het een speciale stylus zou krijgen, eentje die zijn eigen vorm van Force Touch met zich zou meebrengen. Verder lijken de geruchtenverspreiders het erover eens te zijn dat de resolutie van het apparaat 2048 bij 2732 pixels gaat worden en dat het scherm dus inderdaad 12,9 inch groot gaat zijn. De verwachting is dat Apple deze iPad op 9 september zal aankondigen, samen met de iPad Mini 4, maar niet met de iPad Air 3.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.