Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sommige iPhone 6 Plus-camera’s zijn kosteloos te vervangen bij Apple

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2015, 10:32 CategorieiPhone

Apple heeft laten weten dat sommige iPhone 6 Plus-modellen in aanmerking komen voor een kosteloze vervangen van de iSight-camera. Het bedrijf heeft een website in het leven geroepen waarop je kunt checken of jouw iPhone 6 Plus daarvoor in aanmerking komt.

Problemen met iPhone 6 Plus-camera? Check deze site

Apple heeft besloten om de camera in een aantal iPhone 6 Plus-modellen te vervangen, nadat uit onderzoek is gebleken dat de camera’s in die toestellen minder goed functioneren en onscherpe beelden produceren. De reparatie zal voor iedereen die in aanmerking komt, kosteloos zijn. Het probleem zit hem echt alleen in het Plus-model van de iPhone 6, aangezien het kleinere broertje niet lijkt te zijn aangetast door het probleem. Op de speciale website van Apple, die je hier kunt bezoeken, kun je checken of je hem mag opsturen.

Volgens Apple gaat het om een aantal modellen binnen bepaalde serienummers. Het kan in elk geval iPhone 6 Plus-toestellen betreffen die zijn verkocht tussen september 2014 en januari 2015, dus op het eerste gezicht lijkt de schade beperkt (al verkocht het apparaat destijds behoorlijk goed). Mocht je je iPhone in één van die maanden gekocht hebben, dan doe je er goed aan even je serienummer op te zoeken (die je vindt onder de algemene instellingen) en die in te voeren op de website – mogelijk krijg je dan de gratis vervanging.

Er zitten nog wel enkele voorwaarden aan die gratis reparatie. De eerste lijkt niet zo’n probleem: je moet het toestellen binnen drie jaar na aankoop terugsturen naar Apple. Ook moet je ervoor zorgen dat je apparaat nog in goede conditie is: zit er een barst in het scherm, dan dien je die eerste te repareren. Ondanks het feit dat het vervangen gratis zal gebeuren, kan Apple toch nog iets tegenkomen waar wel voor betaald moet worden. Wat dat precies kan zijn, heeft Apple niet bekendgemaakt; dus zorg ervoor dat alles er goed uitziet.

Oh en vergeet natuurlijk geen back-up te maken van al je persoonlijke informatie.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.