Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony Xperia Z5+ krijgt 4K X-Reality-beeldtechnologie’

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2015, 10:00 CategorieAndroid

Naar verluidt werkt Sony momenteel aan een nieuw vlaggenschip genaamd de Sony Xperia Z5+, met 4K X-Reality-beeldtechnologie. Die technologie gebruikt Sony momenteel voor zijn televisies, waarmee het full hd-content upscalet naar 4K-kwaliteit.

Gerucht: Sony Xperia Z5+ wordt voorzien van 4K X-Reality

Sony brengt jaarlijkse meerdere smartphones en phablets uit, maar twee series daarvan vallen echt binnen de vlaggenschepenreeks van het bedrijf. Het gaat hier dan meestal om de Z-reeks, die in verschillende formaten wordt uitgebracht. Over de onaangekondigde Sony Xperia Z5+, een nieuwe phablet van de fabrikant, wordt nu gezegd dat die wordt voorzien van 4K X-Reality-beeldtechnologie: een techniek die Sony gebruikt om full hd-content te upscalen naar 4K-kwaliteit, al is dat natuurlijk volledig digitaal en niet native.

Op dit moment zou Sony werken aan drie Z5-toestellen. Het apparaat met de projectnaam s70+ zou de Xperia Z5+ moeten zijn en daarbij wordt dus de 4K X-Reality-techniek genoemd. Daarnaast komt er ook nog een midden formaat uit onder de noemers S70 en Xperia Z5 en een compact formaat die nu beter bekendstaat als S60 of Xperia Z5 Compact. Zoals het er nu naar uitziet krijgt de phablet of een qhd- of een 4K-scherm, terwijl de andere twee smartphones het zouden moeten doen met een (veel geschikter) full hd-display.

Eerder verschenen er al geruchten over de Sony Xperia Z5+ of Z5 Ultra. Destijds viel de term 4K ook al, maar het is aannemelijker om te denken dat Sony voor qhd gaat. Mocht Sony inderdaad de beeldtechnologie willen gebruiken voor het upscalen van content, dan hoeft dat niet te betekenen dat er ook content in 4K wordt aangeboden: upscalen tot 2K is ook een mogelijkheid. Maar dat staat allemaal nog even los van het feit of het wel handig is om zulke resoluties aan te bieden; 1080p vreet immers al genoeg energie van je batterij.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.