Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony Xperia Z5 Plus krijgt 4K-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2015, 9:30 CategorieAndroid

Naar verluidt werkt Sony momenteel aan een nieuwe phablet met een 4K-display en een scherm van 5,5 inch, namelijk de Sony Xperia Z5 Plus. Ook schijnt er al promotiemateriaal gelekt te zijn van het apparaat.

Sony Xperia Z5 Plus: phablet met 4K-display?

Je zou kunnen beargumenteren dat een 2K-resolutie op een scherm kleiner dan zes inch een beetje overkill is, terwijl het op apparaten zoals de Google Nexus 6 er wel degelijk mooi uitziet. Momenteel zijn er nog niet heel veel toestellen met een 2K-display, voornamelijk omdat een full hd-scherm meer dan prima is, maar dat betekent niet dat sommige fabrikant ondertussen niet vooruitkijken naar de volgende grote stap voor smartphones en tablets: namelijk een 4K-display, een televisietrend die ook nog vrij jong te noemen is.

Sony zou één van de eerste fabrikanten zijn die zou werken aan een 4K-toestel. De Sony Xperia Z5 Plus zou dan de eerste phablet worden van het bedrijf die deze resolutie zou hanteren, zo meldt het onofficiële XperiaBlog. Naar verluidt zou die Sony Xperia Z5 Plus niet alleen een Snapdragon 810-processor krijgen (waardoor het aannemelijk is om te denken dat die in 2015 op de markt komt), maar dus ook een resolutie van 3840 bij 2160 pixels op een scherm van (mogelijk, nog niet bevestigd) 5,5 inch (kleiner zou echt zonde zijn).

sony-xperia-z5-lek-promotie

Natuurlijk zou een 4K-display op een tablet veel beter tot zijn recht komen dan op een phablet, aangezien 2K (of zelfs full hd dus) veel beter geschikt is voor die kleinere handsets. Ondertussen is er ook een een afbeelding opgedoken van wat mogelijk promotiemateriaal is voor de aankomende, maar onaangekondigde phablet. We weten dat Sony tijdens de IFA 2015 op 2 september een presentatie geeft, dus we gaan er voor nu even van uit dat dit toestel daar wordt aangekondigd, samen met misschien nog wel enkele verrassingen.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.