Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z5 te zien in gelekte video

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2015, 11:19 CategorieAndroid

Dankzij een nieuwe gelekte video weten we bijna alles over alle drie de modellen die er van de Xperia Z5 uit gaan komen: de Xperia Z5, de Z5 Premium, en de Z5 Compact.

Xperia Z5

Sony kondigde nog maar enkele maanden geleden de Xperia Z4 aan, een phablet die niet bij iedereen even goed in de smaak viel. Dankzij verschillende geruchten weten we echter dat Sony tijdens de IFA drie nieuwe Xperia Z5 modellen uit gaat brengen: de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, en de Xperia Z5 Premium. Het voornaamste verschil tussen de modellen wordt het formaat van de schermen en de resolutie. Dat weten we dankzij een nieuwe gelekte video, waarin het nieuwe model in detail wordt getoond. De Xperia Z5 Premium is verreweg het meest indrukwekkende toestel: de krachtpatser heeft een 5.5-inch 4K LCD scherm, met een resolutie van 3840×2160. Dat betekent dat de Z5 Premium maar liefst 800 pixels per-inch heeft. Verder komen alle drie de toestellen overeen qua specificaties, iets dat zeldzaam is voor smartphones.

Alle drie de smartphones hebben een fingerprint-scanner op de power-knop van het toestel zitten, een camera van 23MP, en een accuduur van twee dagen. Vooral de accuduur valt op, want 4K-schermen staan erom bekend dat ze enorm snel je batterij leegtrekken. Verder hebben de Z5, de Z5 Compact en de Z5 Premium allemaal een Snapdragon 810 processor. Dat is althans wat de Franse commentator in de video over de telefoons zegt, aldus verschillende vertalers. De informatie komt overeen met de eerdere geruchten die naar buiten kwamen. We gaan binnen enkele dagen horen of het klopt, want Sony gaat waarschijnlijk alle drie de modellen onthullen tijdens de IFA in Berlijn.

Update: De gelekte video is van Youtube afgehaald.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.