Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spel Shooting Stars is onmogelijk uit te spelen voor piraten

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2015, 10:42 CategorieAndroid

De ontwikkelaar van het spel Shooting Stars heeft een onmogelijke versie voor piraten uitgebracht, uiteraard met een duidelijke boodschap. Gamepiraten zijn gamers die spellen illegaal downloaden en spelen, zonder er een cent voor te betalen.

Shooting Stars steekt middelvinger op naar piraten

Je zou kunnen beargumenteren dat piraterij in indie videogames op mobiele platformen ervoor heeft gezorgd dat we momenteel zo veel spellen tegenkomen met in-app-aankopen. Op die manier kunnen ontwikkelaars mogelijk toch geld verdienen aan de mensen die hun spellen illegaal hebben gedownload (terwijl je aan de andere kant ook ontwikkelaars hebt die gewoon graag veel geld verdienen, zoals Rovio). Deze ontwikkeling heeft er overigens ook voor gezorgd dat we verschillende games goedkoper kunnen downloaden.

Uitgever Noodlecake pakt de dingen met Shooting Stars op Android anders aan. De publisher heeft namelijk een aangepaste versie van het spel gelanceerd op torrentsites, met een onmogelijke eindbaas in de derde wereld. Dit besloot Noodlecake te doen nadat de uitgever erachter kwam dat het spel Wayward Souls op Android slechts door elf procent van zijn gebruikers gekocht is – de rest heeft de game dus illegaal. Dat kan zomaar niet, dacht de publisher, dus doet die het met Shooting Stars eens een keertje op een andere manier.

In het derde level kom je namelijk de eindbaas Daft Premium tegen, een eindbaas die niet in de originele versie zit. Hij stuurt een leger van vijanden op je af met een flinke voorraad aan energie. Mocht je zo goed zijn dat leger te verslaan, dan mag je het opnemen tegen Daft Premium, die een oneindigende levensbalk heeft. Wanneer de speler uiteindelijk verliest, krijgt hij een grappige animatie te zien en een link naar het spel in Google Play. Noodlecake ziet dit als een creatieve manier om om te gaan met piraterij, een oplossing is het niet.

  • Shooting Stars
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.