Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Surface Mobile is de Windows 10-phablet van Microsoft’

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2015, 16:05 CategorieWindows

Microsoft zou al enige tijd, zo niet jaren, werken aan een Windows 10-phablet die in de wandelgangen Surface Mobile wordt genoemd. Over deze phablet wordt gezegd dat we hem eind dit jaar of begin volgend jaar mogen verwachten.

Gerucht: Surface Mobile is de Windows 10-phablet van Microsoft

Microsoft schijnt al sinds jaar en dag bezig te zijn aan een mysterieuze Windows-handset met daarop de nieuwste versie van Windows (die op dat moment verkrijgbaar is). Op maandagmiddag is daar middels een gerucht meer informatie over verschenen. Het Windows-apparaat gaat namelijk door het leven als de Surface Mobile en zou een smartphone moeten zijn die binnen de Microsoft Surface-lijn past. Tot op heden gebruikte Microsoft de Surface-merknaam vrijwel uitsluitend voor tablets, zoals de Surface 3 en Surface Pro 3.

De Surface Mobile zou intern getest worden onder de projecttitel Project Juggernaut Alpha. Een naam die al drie jaar lang wordt gebruikt in verschillende geruchten omtrent deze mysterieuze handset. De nieuwste geruchten laten echter zien dat zowel Microsoft als de Surface Mobile met de tijd zijn meegegaan, aangezien de opnieuw gelekte specs een modern en high-end-toestel laten zien. Zo wordt Surface Mobile voorzien van een 5,5 inch ClearBlack Gorilla Glass 4-scherm, met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels en 16:9-verhouding.

Onder de motorkap bevinden zich een Intel Atom x3 (SoFIA) 64-bit-processor, 4GB aan werkgeheugen (3GB voor het lower-end-model) en 64GB of 128GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar met een microSD-kaart tot 256GB). Verder is aanwezig: Windows 10 Mobile, de Surface Pen (vergelijkbaar met de pen van de Samsung Galaxy Note 5), een usb type-c-aansluiting en wireless charging. Aangezien deze geruchten al jaren hardnekkig zijn, is het moeilijk om te zeggen of ze kloppen of niet – Microsoft heeft er in elk geval nog niets over gezegd.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8