Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Swype op Android biedt toegang tot Star Trek-toetsenborden

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2015, 9:50 CategorieAndroid

Nuance Communications, de ontwikkelaar van Swype, heeft de Android-applicatie van het toetsenbord voorzien van een flinke update. De update voegt niet alleen nieuwe emoji toe, maar biedt gebruikers ook toegang tot de nieuwe Swype Store.

Swype voor Android voorzien van update

De Swype Keyboard is een populair alternatief voor het standaard toetsenbord op Android. Eén van de redenen dat het zo populair is, komt onder andere door de mogelijkheid het toetsenbord aan te passen zoals je wil, bijvoorbeeld in de kleuren van de favoriete voetbalteam. Met de nieuwe update voor de Android-versie van Swype heb je nu toegang tot veertig nieuwe thema’s, waardoor het totaal aantal thema’s alweer bijna de tachtig aantikt. Negentien van die nieuwe thema’s zijn allemaal gebaseerd op de Star Trek-franchise.

Het betreft hier wel de officiële Star Trek-licentie, dus de thema’s zijn niet goedkoop. De tweede aanpassing vind je door de enterknop ingedrukt te houden: daar is namelijk het emoji-toetsenbord verstopt. De emoji zijn in verschillende categorieën ingedeeld, zoals ‘recent’ en ‘uitdrukkingen’. Het lijkt allemaal een beetje op wat andere populaire keyboards aanbieden, maar Nuance Communications geeft aan dat er ‘ontzettend veel aandacht aan detail is besteed, waardoor je snel en gemakkelijk je favoriete emoji kunt selecteren’.

Dat emoji-toetsenbord klinkt misschien een beetje vreemd, maar is best logisch als je kijkt naar een andere feature van de app: Swype kan namelijk op basis van woorden emoji aanraden. Het bedrijf baseert de voorspellingen op de input van gebruikers en nu er een compleet en apart toetsenbord voor die emoji is, zal die voorspelling alleen maar beter werken. Het Swype-toetsenbord is nu voor Android te downloaden uit Google Play en kost je 0,75 euro. Uiteraard bevat de app in-app-aankopen, in de vernieuwde Swype Store.

  • Swype
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.