Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter-apps krijgen nieuwe tab voor nieuwsberichten

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2015, 9:40 CategorieAndroid

Twitter heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe tab onderweg is voor de mobiele apps van het sociale netwerk: speciaal voor nieuwsberichten. De update is al uitgerold in Japan en komt later naar de VS, maar over Europa is nog niets bekendgemaakt.

Een nieuwe tab voor Twitter, gericht op nieuws

Twitter heeft deze week zijn Android- en iOS-applicaties in Japan voorzien van een gloednieuwe update, waarmee het een nieuwe tab toevoegt die zich richt op nieuwsberichten. De tab bevindt zich tussen je notificaties en privéberichten en bevat nieuwsverhalen van een paar van de grootste online nieuwsoutlets van dit moment, zoals de BBC en The New York Times. Op deze manier hoopt Twitter te voorkomen dat die nieuwsberichten begraven worden in al die andere tweets van 140 tekens of minder.

Waarom Twitter zich in het gebied van curated nieuws wil bevinden is niet bekend, maar er wordt nu gedacht dat het bedrijf dit doet zodat adverteerders meer de ruimte krijgen. Dat is echter speculatie, maar het zou wel volkomen logisch zijn, aangezien de nieuwsfeed veel minder druk zou zijn waardoor advertenties beter kunnen opvallen. De update is nu in elk geval live in Japan, komt binnenkort naar de Verenigde Staten, maar over Europa is niets naar buiten gebracht – we moeten dus nog maar zien wat er gebeurt.

Overigens is de website ook onder handen genomen. De nieuwstab lijkt eigenlijk een beetje op een snelkoppeling naar een Twitter-lijst, maar dan eentje waar je zelf niet de prominente nieuwsmedia aan kunt toevoegen die jij wil hebben. Twitter zou in mijn optiek beter een gepersonaliseerde tab kunnen toevoegen, een snelkoppeling naar een lijst naar keuze. Gooi er wat mij betreft ook hier en daar een advertentie tussen – maar breid je app niet uit met een functie waarvan sommige mensen hem niet zullen gebruiken.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.