Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC updatet applicatie voor Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2015, 10:11 CategorieApplicaties

De populairste mediaspeler van dit moment, VLC, heeft een update gekregen voor Windows 10, met een hoop verbeteringen, zowel onder de motorkap als zichtbaar voor iedereen. Zo krijg je nu een nieuwe user interface tot je beschikking.

Windows 10 krijgt betere VLC-app

VLC heeft zijn populaire mediaspeler voorzien van een gloednieuwe update voor Windows 10, die niet alleen een nieuwe user interface met zich meebrengt, maar uiteraard ook enkele veranderingen doorvoert onder de motorkap van de applicatie. De meest opvallende verandering is natuurlijk de nieuwe user interface, het nieuwe uiterlijk, die er nu stukken beter uitziet. De applicatie is voorzien van rijkere animaties en heeft over het algemeen een mooie, vloeiende esthetiek meegekregen, die profiteert van Windows 10.

Daarnaast hebben de appmakers ook enkele wijzigingen doorgevoerd aan de basis van de app, waardoor die veel soepeler moet gaan lopen – vooral op apparaten die minder goede of basale specs hebben.  Daarnaast voegt VLC de minispeler toe, zodat je altijd snel toegang hebt tot je mediabestanden. De app laat nog wel wat te wensen over, maar we zijn ervan overtuigd dat dit mettertijd goedkomt. Momenteel staat VLC hardware decoding nog niet toe en merken we nog wat audio glitches op, maar dat zijn geen dingen die niet verholpen kunnen worden.

VLC is nu verkrijgbaar in de digitale winkel van Windows 10 en heeft een kleine naamsverandering ondergaan. Daar waar de app eerst door het leven ging als VLC for Windows 8, heet de app nu VLC for Windows Store en is daarmee officieel een universele app geworden. Het kan nog even duren voordat die wijzing zichtbaar is in de winkel, maar we hebben net de app gedownload en kunnen bevestigen dat wanneer je VLC voor Windows 10 hebt geüpdatet, je ook daadwerkelijk VLC for Windows Store hebt gedownload.

Om echt volop gebruik te maken van de nieuwe versie, dien je wel Windows 10 geïnstalleerd te hebben. Geen idee hoe dat moet? Check dan ons artikel daarover.

  • VLC for Windows Store
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.