Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows RT draait geen universele apps met Update 3

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2015, 8:56 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft aangegeven dat Windows RT ook na het uitbrengen van Update 3 in september, geen universele apps zal kunnen draaien. Nadat eerder naar buiten kwam dat Windows 10 ook al wordt overgeslagen, lijkt dit de laatste klap voor het OS.

Geen universele apps voor Windows RT

Mocht je tot de categorie ‘Windows-ontwikkelaar’ behoren, dan ben je ongetwijfeld bekend met het idee van Microsoft om allerlei apps te laten draaien op alles Windows, waarbij alleen de UI hoeft te worden aangepast en niet de basis. Dat is het idee achter de universele applicaties voor het platform, waardoor je als developer in theorie een ontzettend grote doelgroep kunt benaderen wanneer je een app uitgeeft voor Windows 10, aangezien die dus kan draaien op computers, tablets, smartphones en mogelijk meer.

Ben je echter in het bezit van Windows RT, dan hoef je niet te rekenen op die universele apps, geeft Microsoft nu aan. Het bedrijf uit Redmond heeft namelijk aangegeven dat na Update 3 voor Windows RT, het platform niet in staat is universele apps te lezen. Dat betekent dus dat deze versie van het OS wederom een grote feature misloopt die vrijwel alle andere versies van Windows wel hebben.

Surface (RT, Surface 2 and third-party ARM-based Windows PCs and tablets) only run apps built for RT and not Universal Windows Apps. There are lots of apps that work on RT, so they’ll be able to continue to enjoy apps, games, music and movie content.

Dus nu weten we dat Windows RT niet alleen geen upgrade krijgt naar Windows 10 (of een aparte versie daarvan, zoals er wel meerderen van bestaan), we weten nu ook zeker dat universele applicaties niet naar het platform komen. Dat is ongetwijfeld de laatste klap die Windows RT nog kan oplopen, voordat Microsoft definitief kapt met het besturingssysteem.

  • Delen:

Reacties

  1. Bas
    11 augustus, 2015 om 10:29

    Dit bevestigt maar weer eens dat Microsoft lak heeft aan zijn klanten. Het is een dikke, grote middelvinger van Microsoft in onze richting als je het mij vraagt. Het gedrocht dat Windows RT heet had nooit op de markt gebracht mogen worden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.