Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Winkelier lekt specs van Note 5- en S6 Edge Plus-phablets

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2015, 8:59 CategorieAndroid

Een winkelier uit het Midden-Oosten heeft de specs voor zowel de Samsung Galaxy Note 5 als de Samsung Galaxy S6 Edge Plus gelekt. Zoals altijd geldt de regel dit soort nieuwtjes met een korrel zout te nemen – later deze week weten we alles zeker.

Zijn dit de specs van de Note 5 en S6 Edge Plus?

Een winkelier uit het Midden-Oosten heeft de technische specificaties gelekt van zowel de Samsung Galaxy Note 5 als de Galaxy S6 Edge Plus. Volgens die winkelier krijgt de Note 5 een 5,7 inch Super Amoled-scherm met een resolutie van 1440 bij 2660 pixels, dat wordt beschermd door Gorilla Glass 4. Onder de motorkap vinden we een Exynos 7422 SoC, die een octacore-cpu bevat, evenals 4GB aan werkgeheugen. Je zou straks de keuze krijgen uit 32GB of 64GB aan intern geheugen, maar kan dat altijd uitbreiden met een microSD-kaart.

Vooral dat laatste moet voor veel Samsung-liefhebbers goed nieuws zijn (wederom: wanneer dit klopt), aangezien al heel lang het gerucht de ronde doet dat de microSD-kaart zijn opwachting níet zal maken. Verder krijgt de phablet een zestien megapixel-camera aan de achterkant en een vijf megapixel-camera aan de voorkant, evenals een batterij van 4100mAh. Android 5.1 zal als standaard meegeleverd worden. De Galaxy S6 Edge Plus krijgt precies hetzelfde scherm, maar dan met die afbuiging naar de zijkanten toe.

Onder de motorkap van dat toestel zal een Exynos 7420 SoC, met een octacore-processor en 4GB aan werkgeheugen zitten. Ook dit apparaat krijgt een versie met 32GB of 64GB aan interne ruimte, dezelfde camera’s en hetzelfde besturingssysteem, maar een veel minder goede batterij: eentje van 3000mAh. Over de microSD-kaart is niets bekend, aangezien we op de lijst zien dat die info niet gespecificeerd is. Op 13 augustus 2015 zal Samsung beide phablets moeten presenteren, op het zelf georganiseerde evenement Samsung Unpacked.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.