Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi lanceert Redmi Note 2 met 5.5-inch display

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2015, 11:28 CategorieAndroid

Eigenlijk alles was al gelekt maar afgelopen nacht heeft Xiaomi in thuisland China de Redmi Note 2 officieel aangekondigd. Deze phablet met 5.5-inch scherm krijgt een aantrekkelijk prijskaartje mee en komt met een octacore-processor.

Het Chinese Xiaomi is bezig met een flinke opmars en is in China al één van de meest populaire smartphonefabrikanten. Afgelopen nacht heeft het bedrijf een nieuwe phablet aan het assortiment toegevoegd; de Redmi Note 2.

De Redmi Note 2 is een 5.5-inch phablet, voorzien van een ips lcd-display met een full hd-resolutie. Onder de motorkap zien we een Helio X10 octacore-processor met een kloksnelheid van 2GHz terug, vergezeld door 16GB aan opslaggeheugen. Er komt ook een iets snellere (2.2GHz) versie met 32GB aan opslaggeheugen op de markt.

Xiaomi-redmi-note-2-2

Verder beschikt het toestel over 2GB aan werkgeheugen, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, een 3.060 mAh accu, Bluetooth, WiFi en Android 5.0 Lollipop met daar overheen de zelf ontwikkelde MIUI 7-schil. De phablet heeft een gewicht van 160 gram, meet 152 x 76 x 8,25 millimeter en is voornamelijk uit plastic vervaardigd.

Xiaomi-redmi-note-2-3

Voorlopig wordt de Xiaomi Redmi Note 2 alleen in China uitgebracht voor een prijs van omgerekend 112 euro. De iets snellere versie gaat 140 euro kosten. Het is niet duidelijk of het toestel zijn weg ook naar Europa zal vinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.