Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Redmi Note 2 lekt een dag voor aankondiging

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2015, 14:02 CategorieAndroid

Een dag voordat Xiaomi de Xiaomi Redmi Note 2 aankondigt, is de phablet al gelekt op het internet en weten we de specs van het apparaat al. Over een Nederlandse releasedatum is op moment van schrijven helaas niets bekendgemaakt.

Gelekt: de Xiaomi Redmi Note 2

Op woensdagmiddag Nederlandse tijd is de Xiaomi Redmi Note 2 gelekt: het volgende vlaggenschip van de Chinese telecomfabrikant Xiaomi. Er zijn enkele foto’s opgedoken, evenals de specs en het prijskaartje, maar over een eventuele Nederlandse releasedatum is nog niets bekendgemaakt. Mogelijk horen we dat tijdens de officiële presentatie van Xiaomi, waar het bedrijf de phablet gaat aankondigen. De Xiaomi Redmi Note 2 wordt een phablet met een scherm van 5,5 inch en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

xiaomi-redmi-note-2-lek

Onder de motorkap vinden we 2GB aan werkgeheugen, samen met 16GB aan opslaggeheugen. Je kunt de opslagruimte vergroten met een microSD-kaart. Helaas is nog niet bekend wat het limiet zal zijn, maar wij gokken 64GB of 128GB. Aan de achterkant van het apparaat zit een camera van dertien megapixels, terwijl er aan de voorkant eentje zit van vijf megapixels. De phablet is 8,05 mm dun en weegt 159 gram. De batterij heeft een vermogen van 3100 mAh. Als besturingssysteem krijgt het toestel Android 5.0.2 mee.

Verder vinden we onder diezelfde motorkap een Helio X10-chipset, geklokt op 2,2 GHz. Naast de bovenstaande versie, komt er mogelijk ook een versie met 3GB aan werkgeheugen uit. De prijs voor het toestel wordt 156 dollar (waarschijnlijk voor de 2GB RAM-variant). Morgen zal Xiaomi een presentatie geven waar het bedrijf dit toestel zou moeten aankondigen. Wat in elk geval de spotlight krijgt is de MIUI 7 – een Android-skin van Xiaomi, die we mogelijk ook gaan aantreffen op de Xiaomi Redmi Note 2-phablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.