Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adblock Plus nu ook verkrijgbaar voor iOS, na Android-release

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2015, 17:30 CategorieAndroid

Adblock Plus heeft eerder al zijn Android-browser gelanceerd en deze week maakt het bedrijf bekend dat die browser ook op iOS uit is. Zoals de naam al doet vermoeden is het voor gebruikers mogelijk advertenties op mobiele websites te blokkeren.

Adblock Plus uit voor iOS

Dezelfde makers van de Android-browser Adblock Plus hebben nu ook een versie voor iOS gelanceerd. Met deze browser kunnen gebruikers advertenties op website blokkeren wanneer ze met de browser op hun smartphone of tablet surfen. Dat is volgens de makers niet het enige dat de dienst doen, aangezien Adblock Plus ook helpt met het voorkomen van malware installerenen het besparen van de batterij en mobiele data. Je kunt ervoor kiezen alle advertenties te blokkeren of te kiezen voor de opties enkele sites the whitelisten.

Wanneer je dat laatste doet, dan krijg je de advertenties op die websites wel te zien. Ook is het zo dat partners die Adblock Plus betalen, wel het recht krijgen hun advertenties door te laten komen, ook al heb je de optie aanstaat álles te willen blokkeren. Adblock Plus verdient dus aan die partners, aangezien je de browser volledig gratis kunt downloaden en gebruiken. De release is verder opvallend op iOS, aangezien Apple mogelijk morgen aankondigt wanneer we iOS 9, met ingebouwde advertentieblocker, kunnen verwachten.

In een verklaring laat Adblock Plus het volgende weten.

It has been very important for us to deliver our ad-blocking app to our iOS users who do more and more web surfing from mobile devices. With the popularity of the iOS platform in places like the US, we considered it critical to offer an app in the Apple App Store. We’re thankful to Apple for working with us on this project and we look forward to their new iOS 9, which will give web developers additional ad-blocking tools.

De browser is via de onderstaande downloadlinks te downloaden.

  • Adblock Plus
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.