Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 6.0 Marshmallow krijgt geen donker thema

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2015, 10:56 CategorieAndroid

Een Google-medewerker heeft laten weten dat we het straks wederom zonder een donker thema moeten doen in Android 6.0 Marshmallow. En dat terwijl de community eigenlijk al jaren schreeuwt om een officieel donker thema, die teruggebracht zou worden met Android 6.0.

Toch geen donker thema voor Android 6.0 Marshmallow

Heel even leek het erop dat Google precies zou doen wat de community al jaren wil: de optie om te kiezen voor een donker thema binnen Android. De eerste developers preview van Android 6.0 Marshmallow bracht namelijk hoop met zich mee, door die optie voor ontwikkelaars te introduceren. Maar nu blijkt dat Google toch niet doet wat iedereen wil, aangezien een Google-medewerker heeft laten weten dat het donkere thema niet wordt teruggebracht. Misschien dat het bedrijf die mogelijkheid toevoegt door middel van een latere update…

…maar dat geloof niemand op dit moment. Dit nieuws is afkomstig van een ontwikkelaar die bij Google had aangegeven dat het donkere thema ineens verdwenen was uit zijn preview-versie. De Google-medewerker beaamde dit en liet meteen weten dat het donkere thema ook voorlopig niet meer terugkomt. Dat betekent dus dat je het moet blijven doen met het witte thema, die ervoor kan zorgen dat je batterij iets sneller leegloopt en in de avond niet altijd even fijn is voor de ogen, hoe laag je de helderheid op je Android ook hebt gezet.

Gelukkig zijn er wel Android-launchers die een donker thema aanbieden, zoals Action Launcher. Maar het is verre van ideaal, aangezien je dan te maken krijgt met advertenties wanneer je de gratis versie binnenhaalt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.