Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 6.0 Marshmallow transparanter over beveiliging

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2015, 9:24 CategorieAndroid

Het nieuwe Android, Android 6.0 Marshmallow, zal de gebruiker beter kunnen informeren over de beveiliging van het apparaat. Je zult namelijk onder Instellingen en Over de telefoon / tablet kunnen zien welk beveiligingsniveau je Android heeft.

Android 6.0 biedt meer transparantie aan op gebied van veiligheid

Soms kan het nog wel eens lastig zijn om te bepalen of je een bepaalde versie van Android hebt of niet en welke features, opties en beveiligingen daar bij horen. Op het gebied van veiligheid wil Google het met Android 6.0 Marshmallow voortaan transparanter aanpakken. Niet dat Google hier geheimzinnig over deed, maar we kunnen ons voorstellen dat de gemiddelde Android-gebruiker niet precies weet of hij nou beschermd is tegen de laatste ontwikkelingen op het gebied van virussen en bugs, et cetera, zoals Stagefright.

nexus-beveiliging

Wanneer je straks Android 6.0 Marshmallow op je Android hebt staan, dan kun je onder Instellingen > Over de telefoon / tablet straks terugvinden welke patch je precies op je Android hebt staan. In de bovenstaande foto zien we dat het toestel op 1 oktober voor het laatste geüpdatet is. Nu moet 1 oktober nog aanbreken natuurlijk en doet het ons denken dat we binnenkort een nieuwe patch kunnen ontvangen – maar dat terzijde. Het is in elk geval goed om te weten dat Google het qua beveiliging voor iedereen overzichtelijk wil maken.

Deze functie komt in elk geval naar Nexus-apparaten en waarschijnlijk ook naar apparaten van andere fabrikanten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.