Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 6.0-uitrol begint 5 oktober voor Nexus 5, 6, 7 en 9’

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2015, 10:24 CategorieAndroid

Het schijnt dat Google voornemens is Android 6.0 Marshmallow vanaf 5 oktober uit te rollen voor Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 en Nexus 9. Ook de Nexus Player, die nog niet beschikbaar is in Nederland, wordt niet overgeslagen.

Gerucht: Android 6.0 verschijnt 5 oktober voor Nexus-apparaten

Sinds de zomer weten we al dat Google bezig is met het testen van Android 6.0 Marshmallow, door middel van onder meer developer previews. Helaas heeft Google tot op heden nog niet aangekondigd wanneer we de finale versie van het besturingssysteem kunnen downloaden. Eerder kwam al aan het licht dat het nog wel eens vanaf 5 oktober zou kunnen zijn. De website Android Police schijnt bevestigd te hebben gekregen dat die datum inderdaad klopt, al wil de site niet zeggen waar de informatie vandaan komt.

De toestellen die Android Police noemt, die vanaf 5 oktober dus mogelijk de upgrade kunnen ontvangen, zijn de Nexus 5-smartphone, de Nexus 6-phablet en de tablets Nexus 7 (2013) en Nexus 9. De upgrade verschijnt via een OTA (over-the-air) update, maar zal daarna mogelijk al snel handmatig te downloaden en te installeren zijn. Ook komt Marshmallow naar de Nexus Player-mediaspeler, die niet in Nederland verkrijgbaar is. De Nexus 4, Nexus 7 (2012) en de Nexus 10 worden dit keer allemaal overgeslagen.

Mogelijk horen we hier vanavond meer over.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.