Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-apps mogen voortaan 100MB groot zijn

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2015, 10:38 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat het bedrijf het limiet op de grootte van Android-apps verhoogt van 50MN naar maar liefst 100MB. Dat betekent dus dat Android-apps voortaan twee keer zo veel ruimte mogen innemen dan voorheen.

Google verdubbelt grootte Android-applicaties

Google geeft Android-app-ontwikkelaars voortaan meer ruimte om hun apps te bouwen. Voorheen kregen die developers 50MB per app tot hun beschikking en dat aantal wordt nu verhoogd naar 100MB. Let wel: het gaat hier op het apk-bestand. Dat is een soort container waarin apps verpakt zitten, die Android uitpakt en vervolgens installeert. Het onlangs uitgekomen FIFA 16 op Android is bijvoorbeeld al 1,5GB groot, maar dat betekent niet dat je 1,5GB uit Google Play downloadt. De additionele data komt namelijk later.

Echter, Google geeft wel aan dat je niet altijd hoeft te kiezen voor die extra beschikbare ruimte, omdat het in veel gevallen beter voor iedereen is wanneer de apk-bestanden klein blijven. Wanneer iedereen nu 100MB aan ruimte gaat verbruiken, dan betekent dat dat gebruikers langer bezig zijn met downloaden. Over het algemeen is het zo dat wanneer apps snel gedownload kunnen worden, ze ook sneller gedownload worden. Desondanks zullen ontwikkelaars hier blij mee zijn, want een beetje extra ruimte kan nooit kwaad.

Binnenkort, wanneer precies is nog niet bekend, zul je dus grotere apps aantreffen in Google Play.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.