Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-community reageert op Move to iOS-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2015, 9:42 CategorieAndroid

Fanatieke Android-aanhangers hebben gereageerd op de onlangs uitgebrachte app Move to iOS: de eerste Android-app van Apple. De applicatie in kwestie heet Stick with Android en doet precies wat het moet doen; en dat levert lovende recensies op.

Stick with Android vs. Move to iOS

Apple lanceerde vorige week zijn allereerste eigen Android-applicatie in Google Play en dat heeft voor wat ophef op internet gezorgd. Er werden talloze tweets aan gewijd en Google Play liep over van de recensies over de app Move to iOS. Met deze (overigens handige) applicatie ben je snel in staat de meest belangrijke informatie van je Android over te brengen naar je nieuwe iPhone,, bijvoorbeeld. Move to iOS is ontworpen met het idee om mensen gemakkelijk over te laten stappen van het ene naar het andere platform.

En dat idee viel niet in goede aarde bij de Android-community. De app werd neergesabeld en als het kon ook afgebrand binnen Google Play, waarbij mensen het vooral frappant vonden dat Apple nu precies dat wat het niet toelaat binnen zijn eigen appstore: namelijk een ander platform vermelden en mensen dan ook nog eens helpen overstappen. Daar moest dus wat aan gedaan worden, bleek de gedachte, en het resultaat daarvan zien we terug in de vorm van een nieuwe Android-applicatie: Stick with Android. Een app die precies doet wat het zegt.

stick-with-android

Wanneer je de app downloadt, dan krijg je de kans om direct op de knop: ‘click here to stick with Android’ te tappen. Doe je dat, dan krijg je het bericht dat het je is gelukt. Je hoeft deze app op geen enkele manier serieus te nemen en het is dan ook als grap bedoeld; maar als we kijken naar al die lovende recensies, dan weten we in elk geval dat de fanboy-oorlog nog lang niet voorbij is.

  • Stick with Android
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.