Android-games binnenkort te streamen via YouTube Gaming

17 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
youtube-gaming-live

Google heeft laten weten dat het voor streamers op YouTube Gaming straks ook mogelijk wordt Android-spellen te streamen via de dienst. Google zet deze move in om te haken op de populariteit rondom mobile gaming.

Android-spellen streamen via YouTube Gaming

YouTube heeft aangekondigd dat het binnenkort mogelijk is om games te streamen vanaf een Android-apparaat. Google maakt dit mogelijk om in te haken op de populariteit omtent mobile gaming. Helaas heeft de nieuwe feature nog geen datum gekregen, maar dat die komt is inmiddels zeker. Dit maakt Google bekend tijdens de Tokyo Game Show die momenteel plaatsvindt in Japan. Daar leerden we eerder deze week al dat Project Morpheus, de virtual reality-bril van Sony, voortaan door het leven gaat als PlayStation VR.

YouTube Gaming werd woensdag 26 augustus Nederlandse tijd gelanceerd, een live gamestreamdienst. Vorige jaar probeerde YouTube nog Twitch over te nemen, maar moest het uiteindelijk afleggen tegenover Amazon. Sinds dat moment werkt YouTube aan zijn eigen Twitch-versie, die in principe bijna hetzelfde doet als Twitch. Het verschil zit hem in het feit dat YouTube Gaming toegewijde pagina’s aanbiedt voor specifieke games en genres, waardoor je waarschijnlijk sneller vindt wat je leuk vindt om naar te kijken op het platform.

YouTube Gaming

Reacties (0)