Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple gebruikt augmented reality in iOS 9’

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2015, 9:16 CategorieApple

Volgens een bekende analist gaat Apple augmented reality verwerken in iOS 9. Daarvoor zou het bedrijf meerdere startups hebben gekocht en Microsoft’s Nick Thompson hebben aangenomen.

Augmented reality

Volgens analist Gene Munster is Apple van plan om augmented reality in iOS 9 te gaan verwerken. Augmented reality is een verzamelterm voor alle technologie waarbij de realiteit en de virtuele wereld met elkaar gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe functie van Google Translate waarmee je tekst op bordjes kunt vertalen door er met je camera op te richten, waarna de vertaalde tekst als het ware op het bordje te zien is. Een ander voorbeeld is spelletjes waarbij je door de camera kijkt en een speelfiguurtje op je tafel ziet lopen, vooral bekend gemaakt door Nintendo met de 3DS. Maandag vertelde Munster dat Apple Microsoft’s Nick Thompson heeft aangenomen. Thompson gaf leiding aan het team dat de HoloLens ontwikkelde bij Microsoft, een augmented reality bril.

Ook heeft Apple een aantal startups gekocht die bezig zijn met augmented reality, Metaio en PrimeSense. Metaio heeft meer dan 150 patenten voor augmented reality, en PrimeSense maakte de camera van de Kinect. Dit is niet de eerste keer dat we wat horen over Apple en augmented reality. Munster wist in maart al te melden dat Apple met een klein team aan het onderzoeken was wat ze konden doen met augmented reality. De meeste geruchten gebruikten Apple Maps als een voorbeeld: gebruikers zouden hun camera op een gebouw of plek kunnen richten, waarna een digitale laag verschijnt met informatie. Apple zelf heeft tot nu toe nog niet gereageerd op de voorspellingen van Munster en de verschillende geruchten.

 

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.