Apple geeft iOS 9.0.2 vrij en is nu te downloaden

30 september 2015 1 Minuut 20 Reacties
iOS 9

Apple heeft op woensdagavond een nieuwe update vrijgegeven voor het iOS-platform, in de vorm van iOS 9.0.2. De tweede update voor iOS 9. Deze update brengt voornamelijk een hoop prestatieverbeteringen en bugfixes met zich mee.

Download nu iOS 9.0.2

Terwijl de meeste Mac-gebruikers nu de nieuwste versie van OS X El Capitan downloaden, kunnen de iPhone- en iPad-bezitters onder ons zich bezighouden met de update voor iOS 9, die het besturingssysteem naar iOS 9.0.2 brengt. Dit is al de twee update voor het iOS-platform sinds de release van iOS 9 begin september en laat mogelijk zien dat Apple serieus is als het op snelle, kleine updates aankomt, die onder meer (maar in elk geval vooral) prestatieverbeteringen en bugfixes presenteren aan de gebruikers.

De update brengt onder meer oplossingen voor de problemen met de iCloud Backup, iMessage-activatie, Apple’s Podcasts en mobiele verbindingen. iOS 9 is sinds 16 september verkrijgbaar voor iedereen met een modern iOS-apparaat en kan door die mensen gratis worden gedownload. Opvallend is dat iOS 9, ondanks deze problemen, nog steeds completer aanvoelt dan de release van iOS 8, dat een ware nachtmerrie naar de iOS-liefhebber bracht. De update naar iOS 9.0.2 weegt slechts 72MB, dus kan gelukkig snel gedownload worden.

iOS 9.0.2 is beschikbaar voor alle iPods, iPhones en iPads die ook naar iOS 8 geüpdatet konden worden. Het gaat om de volgende modellen:

  • iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, en de iPhone 6 Plus
  • iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, en de iPad Air 2
  • iPad mini 1, iPad mini 2, en de iPad mini 3
  • iPod touch, de vijfde en zesde generatie

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wilt of kunt wachten kun je ook op de volgende manier de installatie van iOS 9.0.2 starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone, iPad of iPod.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.

Reacties (20)