Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple: ‘iOS 9 staat op 50% van iOS-apparaten’

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2015, 14:57 CategorieiPad

Apple heeft zelf in een persbericht laten weten hoeveel procent van de iOS-apparaten momenteel al op het nieuwe iOS 9 draait. Eerder kwam nog naar buiten dat het percentage op koers lag met iOS 8; hoe zit dat nu?

50% van iOS-apparaat draait al op iOS 9, aldus Apple

Apple heeft laten weten dat de adoptie van iOS 9 sneller gaat in vergelijking met de adoptie van andere versies van het iOS-systeem. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht, waar er tevens staat te lezen dat het het snelstgroeiende OS van Apple tot nu toe is. Momenteel zou al (meer dan) vijftig procent van iOS-bezitters het nieuwe besturingssysteem hebben draaien, aldus de cijfers van Apple. Enkele dagen geleden werd er nog gesteld dat slechts twaalf procent van iOS-eigenaars iOS 9 heeft gedownload.

Opvallend is dat die meting op 17 september werd verricht en dat de meting van Apple tot en met 19 september meetelt. Dat kan een aantal dingen betekenen: externe bedrijven hebben geen zicht op de adoptieratio of Apple is er daadwerkelijk in geslaagd iOS 9 aan de man te krijgen, zoals dat het bedrijf niet goed lukte ten tijde van de release van iOS 8. Ondertussen zijn er al wel een aantal mensen die klagen over het nieuwe systeem: apps zouden zomaar worden afgesloten en de iPhone of iPad in kwestie zou trager zijn geworden.

iOS 9 is sinds woensdagavond 15 september, zeven uur beschikbaar voor het Nederlandse publiek. We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal geüpgraded kunnen worden. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.