Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple is op zoek naar experts op het gebied van AI

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2015, 9:08 CategorieApple

Apple is op zoek naar experts op het gebied van artificial intelligence, zodat diensten als Siri beter kunnen meedenken met de gebruiker. Momenteel is er een soort digitale assistenten-race gaande tussen Microsoft, Google, Apple en meer partijen.

Apple wil behoeften van consumenten beter voorspellen

Volgens het persbureau Reuters heeft Apple een aantal vacatures uitstaan waaruit op te maken is dat het bedrijf op zoek is naar experts op het gebid van artificial intelligence (AI). Het doel is om software te realiseren die beter in staat is te voorspellen wat de behoefte van een consument is op dat moment. Mogelijk wil Apple hiermee Siri, de digitale spraakassistent van Apple, een boost gaan geven, maar we zouden die nieuwe technologie ook zomaar in andere first-party applicaties kunnen tegenkomen in de toekomst.

Apple heeft al enkele plannen bekendgemaakt met betrekking tot die voorspellende features in zijn apps, zoals de nieuwe Nieuws-app. Die applicatie zou nieuwsverhalen voorschotelen die de mensen zouden willen lezen. Ook hebben we nog de aankomende Proactive Assistent, die probeert te anticiperen op zoekopdrachten op basis van context. Proactive Assistent zou lijnrecht tegenover Google Now on Tap moeten gaan staan, een functie die Google gaat introduceren met de release van het nieuwe Android, Android 6.0 Marshmallow.

Apple zou nog wel wat hordes onderweg tegen kunnen komen. Niet alleen in de vorm van concurrentie, zoals CortanaBing of Hound, maar ook omdat het minder gemakkelijk omgaat met persoonlijke data dan bijvoorbeeld Google. Het is daarom interessant om te zien hoe Apple dit precies voor elkaar gaat krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.