Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple lanceert de iPad mini 4

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 20:42 CategorieApple

De iPad Pro stal vandaag tijdens de Keynote van Apple natuurlijk de show maar er werd nog een iPad gepresenteerd. Meer dan 30 seconden werd er niet aan gewijd maar de iPad mini 4 is een feit.

iPad mini 4

De Apple iPad mini 4 is de opvolger van de iPad mini 3 maar pakt eigenlijk de belangrijkste specificaties van de iPad Air 2 mee. Het is dus een grote upgrade, met betere prestaties. Het display is hetzelfde gebleven; met een 7,9-inch formaat en een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels.

Verder beschikt de iPad mini 4 over de Apple A8-processor, Bluetooth, WiFi, een lightning-poort, twee speakers, de TouchID vingerafdruksensor en natuurlijk iOS 9 als besturingssysteem. We hebben in feite dus te maken met een kleine versie van de iPad Air 2. Qua design is de nieuwe mini weer iets slanker en lichter dan zijn voorganger.

Prijs en beschikbaarheid

De Apple iPad mini 4 moet vanaf vandaag in de winkels liggen voor een prijs vanaf 399 dollar. Hiervoor krijg je de 16GB-versie. Wanneer de iPad mini 4 in Nederland verschijnt en wat er precies voor betaald moet worden is nog niet bekend.

iPad Pro

Naast de iPad mini 4 heeft Apple vandaag ook de iPad Pro aangekondigd. Deze 12,9-inch tablet kan voorzien worden van een speciale stylus genaamd de Apple Pencil. Ook brengt Apple hiervoor een speciale cover met een ingebouwd toetsenbord uit.

  • Delen:
Apple iPad mini 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.