Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple publiceert lijst met apps geïnfecteerd door virus

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2015, 19:13 CategorieSoftware

Apple heeft op haar Chinese website een lijst gepost met apps die geïnfecteerd zijn met de XcodeGhost-malware om gebruikers te waarschuwen.

Apple vecht tegen XcodeGhost

iOS staat dan wel bekend als het meest veilige mobiele besturingssysteem, maar het is blijkbaar ook niet honderd procent waterdicht. Enkele kwaadwillenden zijn er in geslaagd om een geïnfecteerde versie van Xcode te verspreiden, dat is de software die ontwikkelaar gebruiken om apps te ontwerpen. Wanneer ontwikkelaars daarmee apps ontwikkelden werd er malware in de apps geïmplementeerd, buiten het weten van de ontwikkelaars of Apple om.

Er zouden zo’n 39 apps getroffen zijn door het virus, waarvan er 25 redelijk veel gebruikt worden. De meest opmerkelijke app in de lijst is WeChat, een chatdienst die door miljoenen gebruikers gebruikt wordt. Apple raadt gebruikers aan apps die op de lijst staan van je toestel te verwijderen en vervolgens weer opnieuw te installeren, aangezien de apps ondertussen wel veilig te downloaden zijn uit de App Store.

Eerder raakte al bekend dat er heel wat apps geïnfecteerd zijn met het virus, maar nu publiceert Apple voor de eerste keer zelf een lijst. Daarnaast zijn alle apps in kwestie nu ook geüpdatet zodat ze het virus niet meer bevatten. XcodeGhost is het grootste malware-probleem van iOS tot op heden, en Apple is al een hele tijd bezig met het probleem op te lossen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.