Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Benchmark bevestigt lagere resolutie op Xperia Z5 Premium

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 10:35 CategorieAndroid

Het gerucht dat de Sony Xperia Z5 Premium doorgaans op een lagere resolutie draait dan 4K, wordt nu kracht bijgezet door een benchmark. De GFXBench, vaak betrouwbaar, laat eveneens een full hd-resolutie zien wanneer er geen foto- of video-apps openstaan.

Sony Xperia Z5 Premium: 4K-phablet draait op lagere resolutie

Toen Sony vorige week officieel de Sony Xperia Z5 Premium onthulde, werd het nieuws groot gebracht dat dit ’s werelds eerste 4K-phablet zou zijn. Gisteren kwam echter het tegenvallende bericht naar buiten dat het wel meevalt met het 4K-scherm, aangezien de interface van Android en elke andere app behalve voor foto’s en video’s in full hd worden weergeven, in plaats van de (vermeende) beloofde 4K. Sony heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving, maar uit een benchmark entry is op te maken dat het gerucht blijkt te kloppen…

Dat staat althans op de website van de GFXBench, doorgaans een betrouwbare benchmark. Daar staat te lezen dat de Xperia Z5 een full hd-scherm heeft en dat het 4K-scherm alleen geactiveerd wordt wanneer je foto’s en video’s bekijkt of schiet. Ook is het zo dat wanneer je een game speelt het toestel terugschakelt naar (of blijft op) full hd. Daarnaast blijkt uit de notering dat de Sony Xperia Z5 Premium op de laagste framerate draait: de Compact komt er het beste van af met 37,8 fps, terwijl de Premium het moet doen met 18,7 frames per seconde.

Tijdens de IFA in Berlijn hebben we even kunnen spelen met het apparaat, waarvan je hier de hands-on kunt lezen.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.