Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Camera van Nexus 6P één van de beste van dit moment’

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2015, 10:42 CategorieAndroid

Uit onderzoek van DxOMark, een site gericht op beeldkwaliteit, blijkt dat de camera van de Nexus 6P één van de beste is van dit moment. De enige camera op een smartphone of phablet die momenteel beter scoort, is die van de Samsung Galaxy S6 Edge.

DxOMark: Camera van Huawei Nexus 6P één van de beste

De website DxOMark is een site gericht op beeldkwaliteit. De redactie test onder meer camera’s, lenzen en mobiele apparaten met camera’s, zoals de onlangs aangekondigde Huawei Nexus 6P. Heel even was het internet bang dat deze camera slecht zou zijn door het gebrek aan optical image stabilization, maar die angst lijkt (gedeeltelijk) ongegrond. In plaats daarvan hanteert de Nexus 6P een ander systeem dat meer licht toelaat. De bevindingen van DxOMark zijn in elk geval goed: alleen de Samsung Galaxy S6 Edge is beter.

Dat betekent dat de Nexus 6P op een mooie twee plek staat op de lijst, vlak voor de LG G4. Zoals verwacht doet de 12,3 megapixel- en f/2.0-camera van de Nexus 6P het goed in donkere omgevingen. Daarnaast toont het beeld flink wat details en heeft het een goede exposure, witbalans en omgang met de kleuren. Over video-opname wordt gezegd dat de autofocus voortreffelijk werkt en dat die weinig ruis laat zien. Wel kan het zijn dat er wat onregelmatigheden optreden wanneer HDR aanstaat en kunnen video’s soms wazig in beeld verschijnen.

In totaal kreeg de Nexus 6P een score van 84 uit 100. De Galaxy S6 Edge heeft een score van 86, terwijl de G4 83 scoorde.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.