Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome in incognito-modus slaat sites soms toch op

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2015, 9:45 CategorieAndroid

Helaas slaat de incognito-modus binnen Google Chrome op Android soms toch de websites op de je bezoekt binnen die modus. En dat terwijl Chrome eigenlijk aangeeft dit nergens te zullen doen, aangezien dit de modus is waarin je incognito kunt browsen.

Incognito-modus Chrome slaat soms toch website op

De incognito-modus binnen Chrome is handig voor een aantal zaken, vooral wanneer je even incognito, dus onherkenbaar, wil surfen over het internet, zonder dat iemand daarna kan zien welke sites je precies bezocht hebt (behalve natuurlijk je ISP). De modus bestaat sinds 2012 en is ontzettend populair, maar nu blijkt dat de Android-versie toch niet helemaal doet wat het belooft: je bent namelijk niet technisch gezien onzichtbaar, omdat de browser wel degelijk de website op kán slaan wanneer je in incognito-modus zit.

Wanneer je nu naar Instellingen > Site instellingen > Alle websites gaat, dan kom je een lijst met websites tegen die je hebt bezocht op je mobiele Android-apparaat. Als het goed is staan daar enkel de websites die je hebt bezocht in de normale modus van Chrome. Mocht je er toch een andere website tussen zien staan die je hebt bezocht in de incognito-modus, dan heb je misschien toegang gegeven tot je microfoon, locatie of iets anders, waardoor Chrome dus in feite gedwongen werd om de website in kwestie wel op te slaan.

Het moet namelijk je keuze kunnen onthouden, zodat je de volgende keer sneller kunt doen wat het ook is dat je wilde doen. De enige optie om die website nu weg te halen is door de app data weg te halen onder Instellingen > Apps > Google Chrome. Maar dan raak je ook alle andere data binnen de app kwijt, zoals alle opgeslagen wachtwoorden en dergelijke. Deze bug treft alleen de Android-versie aan. Google heeft inmiddels al aangegeven een oplossing voor dit probleem te hebben gevonden, die binnenkort beschikbaar komt voor iedereen.

  • Chrome-browser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.