Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chromebook R11: Acer presenteert convertible Chromebook

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2015, 15:24 CategorieWindows

Acer heeft vandaag een nieuwe convertible Chromebook aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn: de Chromebook R11.

Chromebook R11

Twee maanden geleden schreven we over het gerucht dat Acer aan een Chromebook zou werken die je ook als tablet kunt gebruiken. Vandaag is het model dan eindelijk onthuld in Berlijn tijdens de IFA: de Chromebook R11. De Chromebook R11 is niet de eerste laptop van Acer die op Chrome OS draait, maar wel de eerste met een scharnier die 360 graden kan draaien, zoals de Yoga van Lenovo. Het feit dat het de eerste convertible Chromebook is valt natuurlijk op, maar qua specificaties is de Chromebook R11 ook capabel. Onder het 11.6-inch touchscreen met een resolutie van 1,366 x 768 vind je een Intel Celeron Processor, en 4GB aan werkgeheugen. Qua opslagruimte heeft de Chromebook R11 opvallend veel geheugen: 32GB. Dat mag weinig zijn voor een laptop, maar de meeste Chromebooks hebben minder geheugen omdat alles in de cloud gebeurt.

Acer-Chromebook-R11-1

Verder heeft de Chromebook R11 dual-band MIMO 802.11ac Wi-Fi, en een snelle USB 3.0 port. Qua design valt de Acer Chromebook R11 op dankzij de mooi afgewerkte hoeken en de nano-aluminium coating, die volgens Acer ervoor zorgt dat het Wi-Fi bereik groter is. Verder is de Chromebook R11 natuurlijk gewoon een Chromebook, en zul je dus veel via de cloud moeten doen. Het feit dat je tegenwoordig verschillende Android apps ook op Chrome OS kunt gebruiken zorgt ervoor dat Chromebook convertibles een stuk aantrekkelijker worden.

Acer-Chromebook-R11

De Acer Chromebook R11 is vanaf oktober te koop in Noord-Amerika voor $299, Europa volgt in November met een prijskaartje van €299.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.