Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Cortana wordt geïntegreerd in Cyanogen OS’

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2015, 10:16 CategorieAndroid

Het zou zomaar kunnen zijn dat de digitale spraakassistent Cortana wordt geïntegreerd in de volgende versie van het Cyanogen OS. Het Cyanogen OS is in de basis een kale versie van Android, maar dan met een aantal features die de vanilleversie niet heeft.

Gerucht: Cortana komt naar het Cyanogen OS

De digitale spraakassistent Cortana is al terug te vinden in Windows Phone 8.1, Windows 10 en Windows 10 Mobile (en zelfs voor Android, in bèta-versie, terwijl de iOS-versie nog even op zich laat wachten), maar daar houdt het voor Cortana niet op. De assistent wordt namelijk mogelijk geïntegreerd met het Cyanogen OS. Het populaire Cyanogen OS voor mobiele apparaten is gebouwd op een kale versie van Android en biedt een aantal functies aan die we nog niet terugzien in de vanilleversie van het besturingssysteem.

Dat Cortana mogelijk wordt geïntegreerd met het speciale besturingssysteem, meldt Kirt McMaster, de mede-oprichter van het bedrijf achter het OS.

When Apple launched Apple Music at WWDC, they showed the Siri integration with Apple Music. Siri doesn’t power Spotify like that so we can do these kind of things with for example, integration of Microsoft’s Cortana into the OS enabling natural language to power Spotify and other services.

McMaster geeft aan dat Cortana niet in de vorm van een app zou worden aangeboden, maar echt in het OS geïntegreerd zal worden.

Natural language coupled with intelligence is very important but as an application it doesn’t rally (sic) work because you need to be embedded into the framework of the OS because that is where you get all the signal from the services that makes that intelligence smarter.

Per wanneer is alleen niet bekendgemaakt. Het is dus nog even afwachten tot de aankondiging officieel gedaan wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.