Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste tablets van dit moment (herfst 2015)

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2015, 11:55 CategorieBeste tablets koopgids

Ben je op zoek naar een nieuwe tablet maar weet je niet welk model nu echt waar voor je geld biedt? Dan is dit overzicht met de beste tablets van dit moment wellicht wat voor je. De herfst is aangebroken en dus zetten we de beste tablets van dit moment onder elkaar, gebaseerd op onze review, ervaringen van gebruikers en ontwikkelingen van de markt. Eerder deze week hebben we de beste Android tablets en de beste Windows 10 tablets van dit moment reeds gepubliceerd.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Een nieuwe tablet kiezen is geen gemakkelijke opgave, vooral omdat het aanbod zo enorm groot is en in elke prijsklasse wel wat interessants te vinden is. Daarbij is de voor jou ideale tablet afhankelijk van diverse factoren, waaronder het budget dat je hebt, de wensen die je qua software hebt en de eisen die je stelt aan de aansluitingen en mogelijkheden. Het is dan ook verstandig zelf op onderzoek uit te gaan om tot de voor jou beste tablet te komen. De zoektocht naar een nieuwe tablet kun je beginnen in ons review archief en mocht je meer willen weten over waar je op moet letten bij het kopen van een tablet dan kun je onze tablet kopen pagina doornemen. Vergeet ook niet ons artikel met vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet te lezen. Ook kun je terecht in onderstaande artikelen om voor jezelf duidelijk te krijgen welk besturingssysteem bij je past.

Vijf redenen om voor een Android tablet te kiezen
Vijf redenen om voor een iPad te kiezen
Vijf redenen om voor een Windows tablet te kiezen

Android vs iOS vs Windows 10

Op het gebied van besturingssystemen is er sinds ons zomerartikel een hoop veranderd. Twee van de drie grote spelers in de markt hebben namelijk een nieuwe versie van hun besturingssysteem op de markt gebracht. Microsoft heeft afgelopen zomer Windows 10 uitgebracht en Apple heeft onlangs iOS 9 uitgerold. Google heeft nog steeds Android Lollipop als meest recente versie maar we verwachten op zeer korte termijn de uitrol van Android 6.x Marshmallow. Via de links in deze alinea kom je meer te weten over de verschillende besturingssystemen.

De beste tablets van dit moment

In onderstaand overzicht vind je de beste tablets van dit moment, de herfst van 2015, terug. We kijken echter niet alleen naar stand-alone tablets, ook phablets en convertibles komen aan bod. Deze modellen bieden in onze optiek het meeste waar voor je geld, gebaseerd op onze eigen ervaringen in reviews, de ervaringen die bezoekers gedeeld hebben in onze tablet database en de ontwikkelingen in de markt. Natuurlijk nemen we ook recente updates en prijsveranderingen mee. Onderstaand overzicht bevat geen speciale volgorde.

Apple iPad Air 2

De iPad Pro is al aangekondigd maar voor de ‘normale’ consument is de iPad Air 2 nog steeds één van de beste tablets. Niet alleen biedt dit model de meest stabiele en gebruiksvriendelijke tablet-ervaring, ook is het design indrukwekkend en krijg je één van de betere schermen op de markt.

iPad-Air-2-review-game

Maar, wellicht belangrijker is dat het Apple ecosysteem nog steeds floreert. Voor de iPad Air 2 is er meteen een groot aanbod van premium apps en ook het aanbod van accessoires is reusachtig groot. Dit model biedt krachtige prestaties, ook voor de productieve gebruiker, komt met een gebruiksvriendelijk besturingssysteem en is ideaal voor de consumptie van media. Maar, voor dit alles moet natuurlijk ook een premium prijs betaald worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air 2 of lees onze Apple iPad Air 2 review.

Asus ZenPad 8.0

Eén van de twee nieuwkomers in ons overzicht van de beste tablets is de Asus ZenPad 8.0. Dit model is niet zozeer een high-end tablet met een indrukwekkend design of indrukwekkende specificaties, maar Asus doet wel wat anders dan we gewend zijn. De achterzijde van deze tablet is namelijk verwisselbaar en bovendien kun je diverse interessante covers met extra functionaliteiten aanschaffen. Daarbij is de prijs van 179 euro ook nog eens aantrekkelijk.

Asus-ZenPad-8-0-review

De Asus ZenPad 8.0 beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Atom x3-processor van Intel. Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is terug. Ook komt de tablet met Android 5.0 Lollipop, twee camera’s en een microUSB-poort.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad 8.0 (Z380C) of lees onze Asus ZenPad 8.0 (Z380C) review.

Microsoft Surface Pro 3 en Surface 3

Microsoft is op het gebied van Windows nog steeds één van de grotere en betere spelers. Het bedrijf heeft twee interessante tablets / hybriden in het assortiment; de Surface Pro 3 en de Surface 3. Beide tablets bieden boven gemiddeld goede prestaties, beschikken over een high-end design en kunnen voorzien worden van diverse interessante accessoires. De Surface 3 is de goedkopere variant van de Surface Pro 3. Je moet het doen met iets minder krachtige prestaties en een kleiner formaat maar voor de rest is de Surface 3 veelal te vergelijken met zijn duurdere broer.

Microsoft-Surface-Pro-3-review-software

De Surface Pro 3 beschikt over een 12-inch display met hoge resolutie, kan voorzien worden van de Type Cover en kan in verschillende configuraties gekocht worden. De Surface 3 is met een 10.8-inch display iets kleiner en wordt niet standaard met accessoires geleverd. Onder de motorkap zien we ook een iets minder krachtige Intel Atom-processor terug. Beide Surface tablets weten de laptop en de tablet te combineren tot een gebruiksvriendelijk en high-end product.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Surface Pro 3 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 3 of lees onze Surface 3 review.

Asus Transformer Book T100 (Chi)

Is je budget wat kleiner maar wil je toch een compleet Windows-apparaat dat je verschillende mogelijkheden biedt? Dan is de Asus Transformer Book-serie interessant. Deze serie bestaat uit meerdere modellen, waarvan de T100 en T100 Chi het meest interessant zijn. De Transformer Book T100 is voorzien van een keyboarddock, Windows 8.1 (met gratis Office 365) en een aantrekkelijke prijs van inmiddels 249 euro. De T100 Chi is een premium model en komt met een premium behuizing, een hogere resolutie en een Bluetooth-toetsenbord.

Asus-T100-Chi-review-feature

Beide hybriden komen met een 10.1-inch display, prima prestaties, een goed functionerend keyboard dock, diverse aansluitingsmogelijkheden en gewoon een compleet pakket waarmee de productieve gebruiker comfortabel aan de slag kan. De Transformer Book T100 Chi is met een prijs vanaf 449 euro iets duurder; het is maar net welke eisen je aan het apparaat stelt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.
Bekijk alle specificaties, features en prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 Chi of lees onze Asus Transformer Book T100 Chi review.

Sony Xperia Z4 Tablet

De tweede nieuwkomer in ons overzicht van de beste tablets algemeen is de Sony Xperia Z4 Tablet. Dit model is qua algemene tabletervaring wellicht de beste tablet die je op dit moment kunt kopen maar daarvoor moet ook betaald worden. De Xperia Z4 Tablet beschikt over high-end specificaties, een hoge resolutie scherm, een premium design en een toetsenborddock. Ook kan de tablet voorzien worden van 4G voor mobiel internet.

Sony-Xperia-Z4-Tablet-review-totaal

De Sony Xperia Z4 Tablet is één van de fijnste tablets op de markt, en als je geen sterke voorkeur hebt voor iOS dan is dit misschien wel dé beste tablet op de markt. De enige hoge drempel (of het enige grote minpunt) is de forse prijs. Het scherm in combinatie met de pure kracht van de processor en de bijna ‘vanilla’ Android-ervaring bieden één van de allerbeste tablet-ervaringen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z4 Tablet of lees onze Sony Xperia Z4 Tablet review.

Apple iPad mini (2) retina

Hoewel de iPad mini 3 al een tijdje op de markt is en Apple onlangs ook de iPad mini 4 aangekondigd heeft raden we nog steeds de iPad mini (2) retina aan. Dit model biedt voldoende prestaties, een hoge resolutie scherm, een compact maar premium design en natuurlijk het complete Apple-ecosysteem. Als je op zoek bent naar een kleine iOS-tablet en niet teveel uit wilt geven dan is de iPad mini 2 nog steeds een aanrader.

Apple-iPad-mini-retina

Voor diegenen die thuis op de bank content willen consumeren is de iPad mini retina één van de betere tablets. Daarbij is ook het onlangs aangekondigde iOS 9 geschikt voor dit model. Maar, wil je een tablet met dezelfde prestaties als de iPad Air 2 dan zul je moeten wachten op de iPad mini 4.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Phablets

We focussen ons al twee jaar ook op de markt van phablets, smartphones die door hun formaat ook goed als tablet ingezet kunnen worden. De markt voor phablets groeit hard en de phablet concurreert voor hetzelfde budget als de tablet. Daarom lichten we nu ook een aantal phablets uit die in onze optiek niet misstaan op je verlanglijstje. De beste premium phablet is nog steeds de Samsung Galaxy Note 4, maar mocht je budget iets minder groot zijn raden we de Honor 6 Plus aan. Ben je op zoek naar een budgetphablet dan is de Honor 4X een zeer interessante keuze.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet hier te behandelen. Ook komen er de komende maanden verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 10 tablets en de beste Android tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Asus MeMO Pad 7 (ME572C)
Android Lollipop (5.0)
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.