Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe apps voor je Android tablet #114

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2015, 8:00 CategorieAndroid

Iedere week bekijken we de beste nieuwe Android apps voor op je tablet. Deze keer onder andere twee nieuwe Android-launchers.

Door Sign

De applicatie Door Sign is net zo simpel als z’n naam doet vermoeden. Met Door Sign maak je een sign voor je door om aan te geven waar mensen zich precies bevinden of om mensen te laten weten waar ze precies moeten zijn. Het kan ook gebruikt worden als naambordje voor wanneer je papier wil besparen. Heel veel meer biedt deze app helaas niet, maar dat is eigenlijk ook helemaal niet nodig omdat het precies aanbiedt wat het belooft: een bordje. De app is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets met een scherm van tenminste 5,5 inch.

door-sign

Door Sign is nu gratis te downloaden uit Google Play.

  • Door Sign

TUFFS Notification Shortcuts

TUFFS is een handige launcher dieh et uiterlijk van je Android-tablet flink kan aanpassen dankzij de richtlijnen van het Material Design, mocht je tablet nog geen Android 5.0 Lollipop hebben ontvangen. Met TUFFS ben je in staat om een rij aan applicaties aan het notificatiecentrum toe te voegen van je Android, zodat je die nog sneller bij de hand hebt. Je kunt er natuurlijk je meest gebruikte apps in zetten of juist de apps die niet meer passen op het home-scherm van je tablet, zodat je altijd alles snel en overzichtelijk bij de hand hebt.

TUFFS Notification Shortcuts is gratis te downloaden uit Google Play, maar heeft wel in-app-aankopen.

  • TUFFS Notification Shortcuts

Scout Launcher (Beta)

Eén van de mooie aspecten aan Android is dat je een andere launcher (zie het als het skelet van het OS) kunt instellen. Scout Launcher is er één die de dingen behoorlijk anders aanpakt, maar ook eentje waarbij je snel went aan hoe de dingen anders gaan. Het presenteert de nodige informatie duidelijk en overzichtelijk in beeld en kan zelfs apps suggereren op basis van hetgeen je aan het doen bent. Ook kun je YouTube-video’s bekijken terwijl je iets anders aan het doen bent, natuurlijk het nieuws bijhouden en uiteraard nog veel meer.

scout-launcher-beta

Scout Launcher (Beta) is gratis te downloaden uit Google Play.

  • Scout Launcher (Beta)

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.