Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie pc- en console-spellen die je kunt spelen op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week kijken we naar drie games die voorheen uitkwamen voor pc of een spelcomputer, die nu ook speelbaar zijn op je tablet. Of je nu een Android-tablet of een iPad hebt, maakt niet uit; deze games zijn voor beide platformen beschikbaar.

Pc- en console-spellen

Over mobiele games wordt nog wel eens gezegd dat het een tijdelijk concept is. Pc- en console-spellen zijn immers groter, uitgebreider en bieden volgens de meeste gamers de betere ervaring in. In een ideale wereld ziet iedereen in dat elke game zo zijn plek heeft op de markt, mits die natuurlijk gespeeld wordt. Angry Birds is niet voor niets de hit die het is geworden; kwestie van juiste beslissing, juiste moment. De onderstaande drie spellen begeven zich echter in een unieke positie op de markt, omdat ze zowel op consoles als mobile te spelen zijn.

Tomb Raider

Tomb Raider is een spel die geen introductie nodig heeft wanneer je in de jaren negentig bent opgegroeid. Mocht dat niet het geval zijn: Tomb Raider is een third-person action-adventure game met Lara Croft in de hoofdrol. Je bent een archeologe die op zoek is naar Atlantis en onderweg te maken krijgt met allerlei gevaarlijke vijanden en ingewikkelde puzzels. Het mooie aan de mobiele versie is dat alles letterlijk is overgenomen: dus ook die blokkerige graphics waar we maar geen genoeg van krijgen met onze nostalgische brillen op.

Tomb Raider

  • Tomb Raider

Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition

Wanneer je de eerste Baldur’s Gate gespeeld hebt en je (wellicht weer) dit tweede deel opstart, dan zul je merken dat het verhaal direct verder gaat waar het eerste deel ophield. De kern van de game is nog altijd hetzelfde gebleven: alle regels, omgevingen en zelfs enkele mechanics zijn direct overgenomen uit Dungeons and Dragons, aan hardcore spel dat zich niet leent voor vlotte potjes. Desondanks wordt de Baldur’s Gate-serie gezien als één van de beste rpg-spellen aller tijde. Mocht je dus van rpg’s houden, dan kun je dit spel eens uitproberen.

baldurs-gate-2-1540

  • Baldur's Gate 2: Enhanced Edition

Grim Fandango

In Grim Fandando speel je met Manuel “Manny” Calavera, een soort reisagent die onlangs overleden mensen helpt de overstap te maken van The Land of the Living naar The Land of the Dead. In The Land of the Dead heb je de Ninth Underworld – dat is uiteindelijk de plek waar je de rest van het eeuwige leven zal doorbrengen. Grim Fandango is een adventure game. Dat betekent dat je wel in de 3D-levels kunt rondlopen, maar dat je niet elk object kunt aanraken. Vaak kun je alleen de spullen pakken die je ergens nodig voor hebt.

grim-fandango-groot

  • Grim Fandango Remastered

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.