Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie simplistische games voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week bekijken we drie simplistische games voor op je Android-tablet en iPad: games die er simpel uitziet en snel op te pakken zijn.

Drie simplistische games

Simplistische games heb je in allerlei soorten en maten, maar ze hebben altijd één ding gemeen: de graphics zijn vaak minimalistisch en de gameplay is vaak snel te leren. De betere simplistische games hebben ook nog een prettige leercurve, waardoor het oude Nintendo-principe wederom omhoog komt: gemakkelijk te leren, moeilijk te beheersen. Je kunt het je haast niet meer voorstellen dat games als Donkey Kong in de jaren tachtig begonnen met die trend – een trend die eigenlijk nooit is uitgestorven, welk platform je nu ook als voorbeeld neemt.

Astro Party (gratis)

Astro Party is een combinatie van klassieke arcade-actie, met super simpele elementen die iedereen zo kan oppakken wanneer die dit spel voor het eerst opstart. Het is ook één van de weinige games die je met vier man tegelijk kunt spelen, terwijl je elkaar overhoop probeert te knallen en raketten en andere dingen ontwijkt. Astro Party is ook één van die games die je het beste kunt spelen op een grote tablet, dus zijn we maar wat blij dat de trend richting grote schermen trekt – helemaal nu Apple officieel de iPad Pro heeft aangekondigd.

astro-party-1540

  • Astro Party

Sky (gratis)

Simpeler dan een spel als Sky kan het haast niet. In Sky heb je namelijk de taak om de objecten op je pad te ontwijken door één of twee keer in de lucht te springen. Het is één van die games die je maar blijft spelen, omdat je weet dat je een hogere highscore kunt behalen. Soms kan het voorkomen dat je meer dan één vierkantje bestuurt, maar over het algemeen zorgt dat er niet voor dat het spel ook daadwerkelijk moeilijker wordt. Springen doe je door één keer te tappen en twee keer springen doe je door – inderdaad – twee keer te tappen.

sky-1540x

  • Sky

The Ascension (gratis)

Zogenaamde jumper-games zijn gelukkig wat vrolijker van aard dan eventuele andere jumpers waar je aan zou kunnen denken. The Ascension doet in feite haast niets anders dan andere games waarin je omhoog moet springen, maar presenteert ons wel een unieke visuele weergave die het woord minimalisme uitschreeuwt. Het enige doel dat je in deze game hebt is zo hoog als mogelijk komen en dat doe je door met de juiste timing van blok naar blok te springen. Oh en zie je die piramides? Die moet je onderweg nog verzamelen.

ascension-1540x

  • The Acension

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.